Ronde van Hardenberg

Net als vorig jaar zal er weer hard gereden worden in de jaarlijkse wielerronde van Hardenberg, georganiseerd door wielervereniging HWV Lorini Bikewear. Dit jaar is het evenement op zaterdag 6 mei 2017 in de straten van de wijk Marslanden. Om 17:00 klinkt het startschot voor de Sportklasse, waarna om 18:30 het de beurt is aan de sportieve schooljeugd in de Decathlon Dikke Banden Race. Om 19:30 zullen de Amateurs van start gaan voor een wedstrijd over 70 km.

Beelden van 2016 zijn te zien via volgende link:

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals op TV? Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe mee aan de Decathlon Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets. Als je de race wint mag je op de landelijke finaledag tegen andere winnaars uit het land fietsen. Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan via de mail: hwvhardenberg@gmail.com of via de site www.dikkebandenrace.nl. Hier vindt je ook meer informatie.
Kijk ook op:

Het parcours is van 16:30 tot 21:30 gesloten voor alle verkeer. Het parcours loopt over de Van Voorststraat, Molckenbourstraat, Edelinckstraat, Van Kouwenborchstraat en de Van Coeverdenstraat.

Dion Triathlon Hardenberg

Nog 8 weken en dan is het zover! Dan is het 8 juli en dan vindt de 2e editie van de Dion Triathlon Hardenberg plaats! Dit fantastische evenement vindt plaats in en rondom de Vecht in Hardenberg. Inmiddels hebben ruim 200 deelnemers zich ingeschreven voor een 1/4 of een 1/8 triathlon.

Hoofdsponsor van deze triathlon is Dion Groep B.V. “Wij zijn er bijzonder trots op dat we dit nieuwe sportieve evenement aan de activiteitenkalender van de gemeente Hardenberg hebben kunnen toevoegen. En met dit jaar opnieuw een prachtig parcours en met deelnemers uit het buitenland, belooft het weer een groot spektakel te worden.”

Toegankelijk voor niet-triatleten
Om mee te doen aan de Dion Triathlon hoef je geen triatleet te zijn! Om de deelname laagdrempelig te maken, is ook dit jaar weer de mogelijkheid om in teams mee te doen. En als je zelf geen compleet team bij elkaar kan krijgen, helpen wij deelnemers graag aan een zwemmer, fietser of loper. Zo kan iedereen kennismaken met deze fantastische sport en wordt het samen meedoen aan een sportief evenement gestimuleerd.

Deelnemer van vorig jaar Marith Schoemaker: “Het is erg leuk om in teamverband mee te doen. Ik doe net als vorig jaar mee met twee vriendinnen. De één fietst en de ander loopt en ik neem het zwemmen voor mijn rekening. Vorig jaar een 1/8 triathlon, dit jaar een 1/4 triathlon. Een erg leuke ervaring en uitdaging!”

In en rondom de Vecht in Hardenberg
Het parcours van de triathlon is te vinden in en rondom De Vecht in Hardenberg. De start en finish is in de uiterwaarden van de Vecht. Er wordt tussen 11.00 en 15.00 uur in verschillende series gestart. Waarbij de profs in de eerste series starten en de teams als laatste aan de start verschijnen.

Organisatie door sportclubs
De organisatie is in handen van sportverenigingen Spurt ’88, Wielervereniging HWV, De Grunte en Sportservice Hardenberg.

Sponsors
Hoofdsponsor van de Dion Triathlon Hardenberg is Dion Groep B.V. uit Hardenberg. De Co-sponsors zijn: De Haere, Compass Transport, COMBI, Villa 5, Top Level Punt, Morrenhof-Jansen, Bruinsma Kantoorefficiency, draaijer+partners, Medifast Zakelijk, de Jong & Laan en Waterschap Vechtstromen.

Voor meer informatie: www.triathlonhardenberg.nl