Gerrit Henk wederom gehinderd tijdens koers.

Woensdag 20 april reden Gerrit Henk Hutten, Henry Kappert en Simone van Coeverden de tijdrit van 14 km in Luinjeberd Friesland.
Voor Gerrit Henk een rit om hetgeen hem overkwam in de tijdrit van Warns op 2 april, recht te zetten en te doen vergeten. Op het traject van 7 km in Warns, moest hij noodgedwongen stoppen vanwege een tractor en auto’s die hem hinderden op het parcours.
Het parcours van Luinjeberd kende vanaf de start tot aan de lus een stevige tegenwind. Gerrit Henk trapte met zijn Heilig dier een knappe 39 km per uur. Een krachtig begin van de koers. Ware het niet dat hem ook deze keer het lot trof. Vol in de ankers voor een vuilniswagen die hem hinderde op het parcours.

Met uiteindelijk een gemiddelde van 40 km per uur uur, een knappe prestatie van Gerrit Henk in de heren D4 klasse. Een klassering bij de eerst 6 zit er absoluut in.

Henry Kappert reed een knappe derde plaats in de categorie 50+ met een gemiddelde van 40,4 km per uur.

Voor Simone was het de eerste officiële tijdrit in de dames D3.
Met een gemiddelde van 34 km per uur, kwam ze na 25 minuten en 18 seconden over de eindstreep. Deze tijd bleek goed genoeg voor een verrassende derde plek.