Jeugd

Wil je lekker je energie kwijt, ga dan op wielrennen! Samen met je leeftijdsgenootjes kun je bij HWV Hardenberg een leuke sportieve tijd beleven. En misschien ben jij wel de nieuwe Tom Dumoulin!

Heb je (nog) geen fiets? HWV Hardenberg heeft leenfietsen beschikbaar voor de jeugd. Dus wil je eens meetrainen of heb je andere vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bij HWV ligt de nadruk op fiets plezier. Ben je enthousiast? Twijfel niet en neem contact op! Misschien sta jij straks wel op het podium!

Dikke banden race
De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag. In 2017 op zondag 17 september in Breda. Tijdens de Ronde van Hardenberg en de Ronde van Dedemsvaart worden Dikke Banden Races gehouden en kun jij mee doen!

Aanmelden kan via de website www.dikkebandenrace.nl.

Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers. Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 milimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.