Kalender

jul
8
za
Dion Triathlon Hardenberg
jul 8 @ 10:00 – 17:00

Nog 8 weken en dan is het zover! Dan is het 8 juli en dan vindt de 2e editie van de Dion Triathlon Hardenberg plaats! Dit fantastische evenement vindt plaats in en rondom de Vecht in Hardenberg. Inmiddels hebben ruim 200 deelnemers zich ingeschreven voor een 1/4 of een 1/8 triathlon.

Hoofdsponsor van deze triathlon is Dion Groep B.V. “Wij zijn er bijzonder trots op dat we dit nieuwe sportieve evenement aan de activiteitenkalender van de gemeente Hardenberg hebben kunnen toevoegen. En met dit jaar opnieuw een prachtig parcours en met deelnemers uit het buitenland, belooft het weer een groot spektakel te worden.”

Toegankelijk voor niet-triatleten
Om mee te doen aan de Dion Triathlon hoef je geen triatleet te zijn! Om de deelname laagdrempelig te maken, is ook dit jaar weer de mogelijkheid om in teams mee te doen. En als je zelf geen compleet team bij elkaar kan krijgen, helpen wij deelnemers graag aan een zwemmer, fietser of loper. Zo kan iedereen kennismaken met deze fantastische sport en wordt het samen meedoen aan een sportief evenement gestimuleerd.

Deelnemer van vorig jaar Marith Schoemaker: “Het is erg leuk om in teamverband mee te doen. Ik doe net als vorig jaar mee met twee vriendinnen. De één fietst en de ander loopt en ik neem het zwemmen voor mijn rekening. Vorig jaar een 1/8 triathlon, dit jaar een 1/4 triathlon. Een erg leuke ervaring en uitdaging!”

In en rondom de Vecht in Hardenberg
Het parcours van de triathlon is te vinden in en rondom De Vecht in Hardenberg. De start en finish is in de uiterwaarden van de Vecht. Er wordt tussen 11.00 en 15.00 uur in verschillende series gestart. Waarbij de profs in de eerste series starten en de teams als laatste aan de start verschijnen.

Organisatie door sportclubs
De organisatie is in handen van sportverenigingen Spurt ’88, Wielervereniging HWV, De Grunte en Sportservice Hardenberg.

Sponsors
Hoofdsponsor van de Dion Triathlon Hardenberg is Dion Groep B.V. uit Hardenberg. De Co-sponsors zijn: De Haere, Compass Transport, COMBI, Villa 5, Top Level Punt, Morrenhof-Jansen, Bruinsma Kantoorefficiency, draaijer+partners, Medifast Zakelijk, de Jong & Laan en Waterschap Vechtstromen.

Voor meer informatie: www.triathlonhardenberg.nl

aug
1
di
Ronde van Dedemsvaart
aug 1 @ 18:00 – 21:00

Dit jaar staat de ronde van Dedemsvaart geprogrammeerd op dinsdag 1 augustus. Start en finish in de Julianastraat. Vanaf de start rijden de wielrenners via Wisseling, Hoofdvaart, Molstraat de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Julianastraat. Een rondje met een lengte van 2,2 kilometer.

Het startschot voor de licentiehouders wordt om 19.30 uur gegeven. De licentiehouders rijden die avond 61,6 kilometer. De wieleravond begint om 18.00 uur met de zogenaamde dikke banden race. De 7 t/m 10 jarigen rijden 2,2 kilometer en de 11 en 12 jarigen 4,4 kilometer. De jeugd kan zich op de dag van de wielerronde – dus op dinsdag 1 augustus – als deelnemer inschrijven bij multifuctioneel centrum de Baron.

Om 18.30 uur is de start van de zogenaamde ‘Funklasse’, een klasse bestemd voor de niet licentie wielrenner. De coureurs in de Funklasse moeten 15,4 kilometer afleggen. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier: www.inschrijven.nl/idealformulier?id=2017080150010&ag=j&tl=nl

De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV).

okt
1
zo
GOW veldrit (datum wordt nog bekend)
okt 1 hele dag