Ronde van Vorden, sportklasse

Vandaag stonden de lorini renners Rick, Barjo, en André aan de start in Vorden.

Na het ophalen van de rugnummers begon het al aardig blauw blauw in de lucht te worden en dat was niet van de sangria 😉
Niet even later begon het te regenen , waarbij iedereen de lokale benzinepomp kwam bezoeken om onderdak te zoeken, ongeveer 15 minuten tot de start moest er toch nog maar eens even een rondje gefietst worden, halverwege het inrijden toch maar weer schuilen.

Het leek wel de grand prix voor motoren in Assen vandaag, bij de start werd er door diverse coureurs nog even een beetje lucht uit de banden gedaan, en doar ging het hen.
Barjo was bij de start redelijk goed weg en Andre zat nog te klooien met de schoenen in de trappers, die begon achter in het peloton aan een opmars, wat niet van harte ging door nog erg stijve spieren en de gladde omstandigheden. Barjo mooi in het midden van het peloton en Rick achterin de boel goed in de gaten te houden.
Naar wat naar voren te zijn gekomen zag Andre dat er een kopgroep van 5 weg was , die op dat moment al een voorsprong van ruim 25 seconden had.
De kopgroep bleef ook weg en breide de voorsprong verder uit.
In de laatste ronden nog een nare valpartij en voor het peloton werd het sprinten voor plek 6.
Andre kwam in de laatste bocht nog behoorlijk  in het gedrang terecht, maar kon op het rechte stuk de 11 lekker laten draaien waardoor er een uiteindelijke 10e plek inzat.
Barjo finishte goed  in het peloton en dat met de Banthum loop nog in de benen op plek 31 en Rick die de winnaar van Rijssen dit jaar ( Marco Kok ) nog even mooi achter zich liet, finishte na een goede race op plek 44.