Word HWV’er

Fiets mee met de trein van HWV
Zit je in juli als het buiten dertig graden is, liever voor de buis de Tour de France te kijken? Of sta je nog liever langs de kant van de weg op 1 of andere col in de Alpen om je helden aan te moedigen? Ben je degene die, als je naar school of werk fietst, altijd het juiste moment afwacht om dan met een sprintje als eerste bij het fietsenhok te zijn? Krijg je ook zo’n onrustig gevoel zodra de eerste zonnestralen in de lente de lucht doet verwarmen? Dan is de wielersport misschien helemaal zo gek nog niet.

Bij HWV Hardenberg kun je op allerlei niveaus instappen. De Hardenberger Wieler Vereniging (HWV) bestaat al sinds 1980. Het is een gezellige vereniging, met ruim 60 leden. De jeugd is op basis van leeftijd onderverdeeld in een zevental categorieën. Jongens en meisjes rijden samen in een categorie, waarbij de meisjes een jaar ouder zijn. Je mag als wielrenner beginnen in het jaar dat je acht wordt. Vanaf 15 jaar kom je uit in de categorie Nieuweling en ben je 17 of 18 dan zit je in de categorie Junioren. Daarna kun je overstappen naar Beloften of naar de Amateurs/ Sportklasse. Dit is afhankelijk van je niveau. De jeugd tot en met 18 jaar staat onder begeleiding van trainers. Zij begeleiden en geven je advies tijdens het trainen en bij wedstrijden.

Wedstrijden
De volgende wedstrijden worden door HWV georganiseerd:
– Ronde van Hardenberg, wedstrijd voor sportklasse/masters 40+ en een wedstrijd voor amateurs. Tijdens de Ronde van Hardenberg wordt er ook een Dikke banden wedstrijd voor de schooljeugd      georganiseerd.
– GOW veldrit wedstrijd, bij de Oldemeijer. Zie www.gow.nu
– Samen met de Dedemsvaria wordt de Ronde van Dedemsvaart georganiseerd. Een combiwedstrijd  voor sportklasse/amateurs, een Dikke banden wedstrijd voor de schooljeugd en een fun klasse    wedstrijd voor niet licentiehouders.
– HWV verleent haar medewerking bij de etappe van Olympia’s Tour in Hardenberg.

Clubweekend

Elk jaar rond eind maart organiseert de vereniging een clubweekend, wat de voorbije jaren steeds plaatsvond in Mechelen. Afgelopen jaar reisden meer dan 20 HWV’ers af naar het zuiden van het land om een weekend te trainen in de Limburgse heuvels en de puntjes op de i te zetten voor het nieuwe seizoen. Naast gezamenlijk trainen staat de gezelligheid voorop en zo’n weekend is dan ook ideaal om elkaar ook buiten het fietsen om beter te leren kennen.

Train eens met ons mee?
Ben je nog aan het twijfelen of wielrennen wel een sport voor jouw is? Train vrijblijvend een keer met ons mee. We trainen elke dinsdagavond om 19:00 op het industrieterrein Broeklanden, Noorwegenweg. Getraind wordt op een rondje waarbij iedereen op zijn niveau mee kan trainen. Voor de jeugd heeft de vereniging heeft drie racefietsen ter beschikking. Deze kun je lenen om een keertje mee te trainen. Maar we waarschuwen je wel. Heb je eenmaal aan de wielersport geroken, dan kom je er niet meer af!

Word je lid van de vereniging dan krijg je tegen gereduceerd tarief een kledingpakket van onze hoofdsponsor Lorini Sportswear uit Loozen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in sportkleding dus je mag top-kwaliteit verwachten. En ieder jaar ontvang je een nieuw kledingpakket. De inhoud hiervan is afhankelijk van het aantal wedstrijden dat je hebt gereden. Want de sponsor ziet natuurlijk graag de ‘zwart-blauwe trein’ door het land rijden. Een lidmaatschap kost je slechts €66,-. Daarnaast moet je een KNWU-licentie aanvragen. De prijs hiervan is afhankelijk van de categorie waarin je start.

Soorten licenties
De KNWU kent verschillende vormen voor wedstrijdlicenties voor verschillende categorieën:

Jeugd categorie 1 t/m 7
Vanaf 8 jaar tot 1 januari van het jaar waarin de renner 15 wordt.

Nieuwelingen en Nieuweling-meisjes:
Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 15 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 16 wordt.

Junioren en Junior-vrouwen:

Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 17 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 18 wordt.

Beloften (mannen):
Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 19 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 22 wordt.

Elite-vrouwen, beloften en amateurs:
Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.

Mannen Amateurs en sportklasse:
vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt.

Elite met contract en Elite-mannen (Elite zonder contract):
Elite met contract worden onderverdeeld in Professionals-A en -B.  Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 23 wordt.

Als je voor het eerst een licentie aan wilt vragen klik dan hier. Als je een bestaand lid bent en je licentie opnieuw aan wilt vragen klik dan hier. De kosten voor een licentie zijn terug te vinden in de tarieven.

Heb je nog vragen? Of wil je een keertje mee trainen? Neem dan contact op met het secretariaat. Hiervoor kun je gebruik maken van het contactformulier.