Onrust in Enter

Zondagochtend 3 maart het rustieke dorpje Enter ligt nog laveloos op 1 oor en slaapt zijn roes uit van een geweldige carnavalsavond.

De plaatselijke voetbaljeugd geniet van een weekend vrijaf want wie gaat er nu sporten in het carnavalsweekend ?

Maar van uit de kleedkamers van de plaatselijke voetbal komt de doordringende lucht van tijgerbalsem vermengd met warmingupgel en toch ook de penetrante zweetlucht van dat toch vergeten te wassen zweetshirt je tegemoet.

Kortom er gaat weer gewoon gekoerst worden!

De weergoden waren ons gunstig gezind want er stond wind en het regende dus geen enkel excuus om niet aan de start te verschijnen.

HWV stond met een kleine delegatie aan de start, Benjamin en GH hadden deze ochtend de moed opgebracht om zich in het blauw zwart te hijsen en de strijd aan te gaan met de mede matadoren

Benjamin gaf aan zich niet helemaal fit te voelen en ook GH voelde een kopmankuchie opkomen.
Dus werden en allerlei excuses aangeboord om de eerste paar rondes af te wachten en dan maar te kijken waar het schip zou stranden.

Gevolg was dat gelijk na de start GH zich op kop van het peleton plaatse en het tempo gelijk dik boven de 45 trok na ongeveer 2 km vroeg ie zich af waar ie in de vrede mee bezig was en verzocht de renner die achter hem zat over te nemen.

Benjamin nam over en perste er ook gelijk maar een magistrale kopbeurt uit waarbij aan het achtereind van het peleton de renners om hun moeder riepen en er bij bosjes afvlogen.

Na dit huzarenstukje bedacht Benjamin dat ie toch ook nog verkouden was en liet zich naar achteren zakken in het peleton en en hield het na 4 van de 10 rondes voor gezien.

GH kon zich goed van voren handhaven en sprong dan ook op het juiste moment met een groepje mee welke gedurende de wedstrijd uitliep op het jagende peleton.

Na ongeveer 7 rondes werden de eerder gestarte elite renners ingehaald en werd het een rommelige situatie in de kopgroep.

De Elites moesten een ronde eerder af sprinten en wij zouden dan nog 1 ronde moeten rijden.

Wat schets onze verbazing dat na het afsprinten van de Elites de wedstrijd wordt afgevlagd en de uitslag wordt opgemaakt.

Kortom beetje jammer en geen eindsprint voor onze RPMbennie zodat hij op een beetje teleurstellende 6e plek eindigd.

T.was weer mooi dagje koers