Altijd leuk in Enter

Voor al weer de laatste trainingswedstrijd in Enter stonden op deze winderige ochtend Arthur Benjamin en GH aan de start.

Benjamin en GH waren tijdig aanwezig en nadat ze zich hadden in geschreven en hadden te goed gedaan aan de koffie in de plaatselijke voetbalkantine besloten ze zich om te kleden in kleedkamer 1 zoals bij de inschrijving was verteld.

Omkleden in de kantine was te alle tijden verboden! schijnbaar waren daar in het verleden wat discussies over geweest...

Na de opmerking van Benjamin dat we waarschijnlijk in de kleedkamer van een jeugdteam waren beland omdat er allemaal kleine schoenen stonden keek ook GH wat beter in de rondte en zag dat er een gehele collectie BH,s aan de kapstok hingen.

Omkleden in een kleedkamer van een compleet damesteam :-)

Met zoveel geluk op de vroege ochtend en nu al uitzien naar de warme douche na afloop kon de koers bijna niet mislukken.

Ook Arthur barste bijna uit z,n koersschoenen van het moraal dus podium was ons doel .

Na de start bleek als snel dat het een pittige koers zou worden met op het laatste stuk de wind schuin achter zodat het daar op de kant ging.

In ronde 3 sprong Benjamin achter een andere renner aan en GH stopte netjes af zodat Benjamin een klein gaatje kreeg helaas was de samenwerking niet optimaal en werden ze terug gepakt.

Arthur zat lekker in het peloton en voelde dat de moraal die in zijn koersschoenen zat toch wat begon op te spelen.
Na de koers bleek deze klusjesman bij het klussen in huis een plug in zijn schoenen te hebben laten vallen wat toch wel begon te irriteren.

In ronde 5 trok GH op het stuk tegen de wind in lekker door en kreeg 3 man mee door goed afstop werk van zijn teamgenoten groeide de voorsprong al snel tot een halve minuut.

De koplopers werkten goed samen en de voorsprong werd per ronde keurig uit gebouwd.
GH voelde dat het met de benen wel goed zat en draaide keurig mee .
Op 3 rondes voor het einde viel 1 van de koplopers uit met een lekke band dus zag het er naar uit dat de strijd om de eerste plek tussen de 3 koplopers zou gaan.

In de voorlaatste ronde sloot deze rijder die zich een ronde had laten inlopen echter weer aan en werd de situatie voor GH er niet beter op omdat er nu 2 domrenners in de kopgroep zaten.

Bij het ingaan van de laatste ronde was de situatie onveranderd en wist GH dat enkel een lange harde sprint voor hem een kans van slagen had. in een korte explosieve sprint zou hij het onderspit delven.

Op 300 meter voor de finish liet ie zich dan ook iets afzakken en trok vol de sprint aan zodat ze niet naar zijn wiel konden springen.

De bocht voor de finish nam ie vol risico en kwam dan ook met een paar fietslengtes voorsprong over de finish.

Hij had voldoende tijd om zijn shirt strak te trekken en de hoofdsponsor Lorini pontificaal in beeld te brengen.

Nadat Arthur de peloton sprint won en ook benjamin netjes voorin eindigde reden de mannen van HWV vol moraal terug naar het sportpark om een welverdiende douche te gaan nemen.... in kleedkamer 1.....

Het bleef nog lang onrustig in Enter.