Eibergen masters 50+

Mijn debuut bij de 50+ in de landelijke veteranencompetitie, wie rijden er, wie rijdt goed, welke vriendjes zijn er, vraagtekens die in Eibergen beantwoord werden.


Er werd begonnen met een loze ronde, en dat was ook gelijk de enige loze ronde, vanuit de start werd er gedemarreerd, ik sprong een paar keer mee, maar zonder resultaat.
Na 15 minuten reed een groep van 8 man weg met daarbij in 3 mannen uit de top 5 van het klassement, die had ik al ontdekt bij het inrijden.

Even afwachten, Bert Seijen had schijnbaar hetzelfde idee, in 1 poef er naar toe, dat lukte en de kopgroep van 10 was geboren. Even herstellen en daarna "lekker" meedraaien.
Bert moest helaas de tol betalen voor zijn inspanning en liet de kopgroep gaan.

De koers was anderhalf uur + 3 ronden, dit was voor iedereen genoeg om vooral mee te blijven draaien, meer dan een uur solo zat niemand op te wachten, tijdens de koers viel me al wel op dat er een combine was en dacht ik, dit gaat geen sprint met de groep worden.

Op een kwartier voor het eind maakte Stan Janssen een eind aan het gezellig samenzijn en ging er vandoor, maar zonder resultaat, maar dit was wel het begin van demarrage op demarrage, ik kon goed mee, maar het kwam steeds weer samen.

In de laatste drie ronden lukte het 3 mannen om toch weg te rijden, ik zat er door en kon niet mee, in de sprint kon ik nog wel 2 man achter me laten, dus de 7e plaats was mijn deel.