Eierrace Emmen master 40+

Al jaren is de Eierrace te Emmen een traditie op 2e Paasdag.
Ook hier stond ik als enige HWV aan de start om 10.00 uur, normaal start ik niet in wedstrijden voor de middag (iets met ochtend- en avondmensen) maar Olijve senior zit al jaren in de organisatie en dan start ik uit respect.

Een mooi startveld in Emmen met kleppers uit alle windstreken, ik noem geen namen, want ik wil niemand te kort doen.

In tegenstelling tot andere wedstrijden hield ik met in het begin rustig en reed mooi achterin de groep, er werd flink gedemarreerd, maar geen enkele reden tot paniek, elke vlucht ging niet door. Omega, Stormvogels en Emmen waren in de meerderheid en die controleerden de koers.
Na een klein half uur kregen toch 4 renners de ruimte, Paul Talens (erg actief), Dick Post, Marcel Weinans en Bennie Gosink kregen de ruimte, het gat werd niet erg groot, en na een paar ronden dacht ik, bij die vlucht wil ik wel zitten.

Achterop het parcours in Emmen poefte ik er in 1 keer naar toe en in tegenstelling tot zaterdag kon ik nu wel goed meedraaien. Het verschil werd echter nooit echt groot (20 seconden) dus ik voelde aankomen dat de laatste ronden wel eens spannend konden worden, in de kopgroep denkt men aan de finale en in het peloton denkt men aan de sprint voor de 6e plek.

Bij het ingaan van de laatste ronde kwam inderdaad een deel van het peloton bij ons, bij mij was het beste er wel af, ik kon me nog handhaven voorin, maar meer dan de 12e plaats zat er niet meer in.

Gelukkig waren de eerste twee plaatsen toch voor renners uit de kopgroep, Marcel Weinans won en de sterke Paul Talens werd tweede.

Al met al een bevredigende uitslag, de afwachters (sprinters) werden niet beloond en ik tevreden omdat de neus voor de ontsnapping goed werkt en ik goed mijn werk kon doen in de kopgroep.