Almelo masters 50+

Mooi weer en een koers om de hoek, dus op de fiets naar Almelo.
Helaas was ik (Richard), de enige HWV in de categorie 50+, het startveld was sowieso niet groot, slecht 20 masters op het mooie parcours in Almelo.

Geen idee waarom zo weinig renners starten in Almelo, ook de masters 40+ wedstrijd op Koningsdag is afgelast door te weinig inschrijvingen.

Een klein startveld betekent meestal een lastige wedstrijd, de renners die het net niet kunnen letten op de sterke renners en de sterke renners willen niet in de vlucht met een net niet renner.

Vanuit de start was het onrustig en werd er weer volop gedemarreerd, de hoop die ik had dat de "oude mannen" wat rustiger beginnen werd weer geen waarheid.

Ik deed vrolijk mee, maar vernam wel dat mijn benen niet echt super waren, op de fiets naar een koers is sowieso niet een ideale voorbereiding, maar wel een goede investering voor andere doelen....

Na ongeveer een half uur reed de klassementsleider Stan Janssen weg met Marius van Breda en ik had gelijk door dat is de slag, want die mannen kunnen trappen.
Het gat bleef speelbaar, maar mijn benen zeiden, als je denkt dat je er alleen naar toe kunt, wij gaan je niet helpen.

Tot Frank Nijssen het licht zag en smerig hard demarreerde, ik zag het en sprong mee, Frank bleef geven en de koplopers kwamen in zicht, normaal gesproken zou ik het laatste stuk moeten dichtrijden, maar mijn benen dachten hier inderdaad anders over, ik moest passen.
Het gat was gemaakt en we kregen nog gezelschap van drie man.
Het verschil met de koplopers werd niet groter, maar we kwamen ook niet dichterbij, de twee hielden knap stand.
Ik zat in de tweede groep met een hartslag ver boven mijn verzuring, benen die al aan het douchen waren, alleen mijn karakter hield stand.

In de sprint werd ik terecht laatste van de 2e groep en dus 7e in de uitslag.
Op de terugweg zwarte sneeuw in Diffelen, heerlijk!

1 Janssen A.L., Stan
2 Breda van M.J., Marius
3 Engelbrecht C.S., Christiaan
4 Eijk van J.C.J., Hans
5 Nijssen F., Frank
6 Breemen van B.J.M., Bart
7 Olijve R, Richard
8 Deelen v G, Gerard
9 Bosman J.K.J., Jeroen
10 Hove ten F.J., Freo