Ontgoocheling in Harich

Tijdrit Harich

Woensdag 18 april stonden Han v/d Werfhorst en GH namens HWV aan de start van de 14 km lange tijdrit in het pittoreske Harich

Het was de eerste onderlinge confrontatie dit seizoen van deze 2 tijdritkanonnen dus er stond veel op het spel.

Ging de goedlachse vrijgezel uit Ommen deze strijd winnen of wist GH nog een keer alles uit zijn oude brakke lichaam te persen om deze prestige strijd te winnen.

Han had kosten nog moeiten gespaard om in Harich te kunnen vlammen. Hij had de organisatie op slinkse wijze doen geloven dat hij niet vroeg aan de start kon staan in verband met zijn werk.
Maar ieder zichzelf respecterende tijdrijder laat duidelijk aan zijn werkgever merken dat er op deze aardkloot maar slechts enkele kansen zijn om een magistrale tijdrit te kunnen rijden en dat het werk er morgen ook nog wel is.
Dus is er sterk het vermoeden dat Han in de middag relaxed op de bank zat zijn strategie te bedenken.

Zijn strategie was om zo laat mogelijk te starten en daardoor de stormachtige omstandigheden die er aan het begin van de avond waren te ontlopen.

En zo geschiede

GH stond om 19.00 uur aan de start en had maar 1 doel voor ogen . zo snel mogelijk die 14 kilometer af raffelen .
En met de mindset wind is maar emotie en die schakelen we uit begon hij de tijdrit dan ook opportunistisch en trok gelijk na de start zijn tijdritmachine op gang en zette de teller op 47/48 km per uur .

Na een paar minuten merkte hij dat ondanks zijn emotieloze gedachtegang de benen vol liepen en moest hij het tempo iets laten zakken.

Met een gang van 46 km/u raasde hij door het troosteloze landschap rond het friesche Harich.
Op een toevallig passeerde rotgans na was het 1 grote verlaten weg wat voor hem lag.
Met in zijn achterhoofd de gedachte dat het toch niet zo zou zijn dat hij verslagen zou worden door zo,n jonge alleskunner uit Ommen boog hij zijn hoofd over zijn tijdritstuur en maakte zich zo klein mogelijk om maar zo aero mogelijk op zijn fiets te kunnen zitten.

De laatste kilometers kwam het zuur hem uit de oren maar hij wist uiteindelijk een tijd neer te zetten van 18.24 wat goed was voor 44.6km/u

Als een van de laatsten was Han v/d Werfhorst aan de beurt.
Deze piet paulusma 2.0 had het bij het rechte eind want de wind was inderdaad gaan liggen.
Onder bijna perfecte omstandigheden ging deze stylist bij uitstek dan ook van start.

Het was doodzonde dat enkel op de wederom langskomende rotgans na niemand kon genieten van de sublieme aerohouding waarmee deze renner door het friesche land zoefde .
Gebeeldhoud zit hij op zijn fiets enkel zijn imposante benen malen in de rondte en verslinden het asfalt wat onder zijn wielen door glijd.

Binnen de club gaat het verhaal dat Han in zijn trainingen een vol bierglas op zijn rug zet en deze na de training zonder gemorst te hebben kan leeg drinken.
( maar dit terzijde)

Halverwege de rit beurt Han voor het eerst zijn hoofd op en krijgt de wind iets vat op hem en snel duikt hij weer achter zijn stuur en maalt verder over de verlaten wegen.

Zijn teller staat constant rond de 45/46 per uur en Han weet dat dit genoeg moet zijn om zijn rivaal GH voor te kunnen blijven.

Nog even stil zittend op zijn fiets als 14 km geleden weet hij dan ook de klok stil te zetten op 19.10 goed voor 42,8 km/u

Maar ieder zichzelf gelukkig prijzende wielrenner die deze avond de nu al tijdritlegende heeft zien fietsen weet dat dit op een misverstand moet berusten.
Het optreden van deze stylist was van een allesomvattende schoonheid en niet in tijd te vatten.

GH wist Han dan ook gelukkig weer met beide tijdritbenen op de grond te zetten met de opmerking:

Jammer joh !!! dik 40 seconde :-)

Han ontgoocheld achterlatend.