Ronde van Hardenberg

10 minuten na Tom Dumoulin in de Giro d'Italia werd de sportklasse op gang geschoten in de 29e editie van de Ronde van Hardenberg. Voor HWV stonden aan de start Rick Eggengoor en Benjamin van Elburg. Rick had helaas net een slechte dag en moest de strijd halverwege koers staken. Benjamin had echter een topdag en was actief betrokken bij aanvallen. In de slotfase van de wedstrijd was één renner ontsnapt, toen Benjamin er solo achteraan ging. Opgezweept door het publiek en zijn teammaten probeerde hij het gat te dichten. Met 7 seconden achter op de koploper ging de laatste ronde in. In een alles of niets poging ging het mis in de 2 na laatste bocht. Benjamin raakte met een pedaal de grond en vloog over de kop. Flinke schaafwonden en een hersenschudding waren het resultaat. Na een check-up in het ziekenhuis lieten ze hem weer vrij.

De deelname aan de dikke banden wedstrijd viel wat tegen ten opzichte van voorgaande jaren, maar de 12 wielrenners in de dop hebben een topdag gehad en gingen met een beker en/of een medaille naar huis.

Bij de amateurs stonden Han van de Werfhorst, Maurice Sandman, Han Peeneman, Arthur Helder, Rob Wessels en Bert Lip aan de start. Er werd hard gekoerst en ondanks enkele HWV aanvallen, reden er twee man weg, Edwin Wielink en Henk-Jan Borghuis. Wielink won de sprint-a-deux en Arthur was de beste HWV'er op plek 7.

Al met al een geslaagd evenement voor HWV Hardenberg. Namens het bestuur willen we alle leden en vrijwilligers bedanken voor hun inzet! Op naar de 30e editie in 2020!