HWV in Osnabrück radrennen

Na de succesvolle editie van vorig jaar deed HWV wederom mee in het wieler omnium van Osnabrück. Dit keer met Arthur Helder, Han van der Werfhorst en Bert Lip.

Met de ervaring op zak van vorig jaar zouden we dit jaar beter voorbereid zijn op wat er komen ging. Echter de taalbarrière was weer lastig. Waar we vorig begonnen met een derny onderdeel, bleek dat nu de afvalkoers te zijn. Dus toen om stipt 12:30 alle deelnemers aan de start stonden, was Arthur nog in de sanitärmobile zijn blaas legen. Er waren echter eerst drie loze ronden, en onze snelle man kon rap aansluiten. Met 30 man in koers moest er 28x gesprint worden waarbij elke ronde de laatste over de streep afvalt. Han was na 5 sprint ronden de eerste HWV afvaller en Arthur was nog niet helemaal scherp want die moest een aantal ronden later de koers verlaten. Bert ging weiter en verloor met nog 11 man in koers de sprint.

Daarna de dernykoers, een prachtig onderdeel! Han deed de eerste sessie en volgde met verve de bloedfanatieke derby rijder. Direct daarna was het de beurt aan Arthur die sterk als 2e eindigde. En in de laatste derny sessie finishte Bert ook als 2e. Ondanks de luwte van de derny was het toch 20 ronden afzien. De ronde bestond uit een rechte weg met twee 180 graden bochten, dus het was 40x snel optrekken van 35 km/u naar 55 km/u. Pittig!

Dan het onderdeel tijdrit, waar we vorig jaar glorieus zegevierden. Het gonsde alweer door het publiek; Dahr sind die Höllander, er sind supergut! Echter waren de regels aangepast, nu zou de tijd van de 2e renner tellen. Een nadeel voor ons, wij zijn in de breedte sterk terwijl de concurrentie veelal met maar 1 of 2 goede renners kwam opdagen. We moesten 2 ronden afleggen, in totaal 1500 meter, een korte explosieve inspanning dus. Het plan: Arthur start, dan Han het stuk tegen de wind in en dan Bert de bocht en van de wind af en Arthur de sprint naar de finish. Het plan werd tot in de perfectie uitgevoerd, maar we kwamen echter 14/100 (!) tekort voor het podium. De uitslag:


Dan als laatste onderdeel, de puntenkoers. Maar liefst 60 ronden (40km), en elke 10 ronden een sprint voor 5, 3, 2 en 1 punt. Met 36 man gingen we van start en er werd direct knoeperhard gekoerst. Al snel reden 2 renners samen weg, waaronder Vladi Riha dit kunst vorig jaar solo deed. Daarachter was het knokken om de 2 en 1 punt die over bleven. Arthur had z'n rappe benen en pakte een sprint. Bert sloop daarna 3 ronden voor de sprint ervandoor en buffelde ook naar 2 puntjes. Maar het was Han die de finale kleurde. Met zo'n 20 ronden te gaan dunde Han het peloton persoonlijk uit door flink op kop te rammen. In de laatste 10 ronden bestond onze groep die voor plek 5 reed (er waren nog 2 man ontsnapt) nog maar uit zo'n 10 man, maar we zaten er met z'n drieën nog knap bij. Terwijl Bert en Arthur compleet uitgeblust waren, gooide Han er nog een sterke solo uit in de laatste 5 ronden en finishte als 5e. Arthur werd 10e en Bert 11e.

Al met al een prachtige wielerdag met mooie resultaten!