Voorbeschouwing Clubkampioenschappen

Het belooft een geweldig spannende CK te worden welke dit jaar bestaat uit liefst 2 etappes. Wie zal Arthur Helder opvolgen als clubkampioen? Een voorbeschouwing door onze wielerwatchers.

Het parcours


LET OP: PARCOURS IS GEWIJZIGD
Vanwege veiligheidsoverwegingen hebben we moeten besluiten het parcours te wijzigen. We wijken uit naar ons voorjaars trainingsrondje bij het Zwarte pad!
Het parcours liegt er niet om. Maar liefst 3 scherpe bochten en 2 flauwe bochten moeten elke ronde overwonnen worden tussen de groene velden van Holtheme.


Het profiel van de etappe liegt er nog minder om. Maar liefst 20 hoogtemeters telt het parcours (2 elke ronde!) en we kunnen wel stellen dat de renners die op hoogstestage zijn geweest dit jaar een streepje voor hebben.Starttijden


Voor de tijdrit is het volgende startschema opgesteld.

1. 18:40 Bert Lip
2. 18:43 Edwin Bijlsma
3. 18:46 Rick Eggengoor
4. 18:49 Jeroen Willems
5. 18:52 Gert Mulderij
6. 18:55 Gerrit-Henk Hutten
7. 18:58 Christiaan Jansen
8. 19:01 Jan Bakker
9. 19:04 Osco Nijkamp
10. 19:07 Arthur Helder
11. 19:10 Maurice Sandman
12. 19:13 Benjamin van Elburg
13. 19:16 Han van de Werfhorst
14. 19:19 Niek Dam
15. 19:22 Klaas Bolks

De omloop zal aansluitend rond 20:00 volgen over 10 ronden.

De sterren


Kijkend naar de hoogtemeters zullen de renners die een hoogtestage hebben gehad overduidelijk een voordeel hebben (Helder, van Elburg, vd Werfhorst en Jansen). Maar gezien het hoge aantal tijdrit kilometers (25% van de totale afstand) zal de winnaar zich ook plat moeten kunnen leggen in de strijd tegen de tijd, denk hierbij aan Hutten of Bolks. Wanneer de wind vrij spel heeft op de open vlaktes moeten we toch meer in de richting van de geslepen vossen in het peloton kijken, ik tip Mulderij. Ook zullen we de outsiders niet mogen uitvlakken, debutant Niek Dam kan hoge ogen gooien in de tijdrit en de omloop. In een sprint zullen Jeroen Willems en Osco Nijkamp hun snelle benen willen tonen. Daarnaast mogen we Jan Bakker absoluut niet niet noemen, deze snelle man lijkt alleen maar sterker te worden met de jaren. Enfin, tijd om de sterren uit te delen.

*****
Matthieu vd Poel
****
Han vd Werfhorst, Arthur Helder
***
GH Hutten, Niek Dam, Gert Mulderij
**
van Elburg, Bakker, Nijkamp, Eggengoor
* Bolks, Willems, Lip, Sandman, Bijlsma

Vanavond zullen we weten wie de wisselcup met de grote oren een jaar op zijn schouw krijgt en het zwart-blauwe trui clubkampioenstenue om zijn schouders mag draperen.

Lees hier het verslag van editie 2017

Lees hier het verslag van editie 2014