radweltcup oostenrijk

Jan Croezen 7e plaats in Radweltcup te Sankt Johann / Oostenrijk.

De Radweltcup is s'werelds grootste Senioren wedstrijd gebeuren met plm. 3000 deelnemers uit 56 landen en duurt een week met wegwedstrijden-tijdritten-airportsprint en bergsprint wedstrijden allemaal in je eigen leeftijdsklasse.
Jan startte in de wegwedstrijd over een ronde met onderweg drie zware beklimmingen Jan reed sterk van voren en zat in een eerste groep van 17 renners,een paar rappe favorieten controleerden de koers en zaten bij iedere demarrage van Jan gelijk op zijn wiel,zodat er uiteindelijk gesprint werd om de prijzen hierin plaatste Jan zich als 7e en kon hij s'avonds bij de huldiging als trotse opa met zijn kleinzoon op de arm de Reuze beker in ontvangst nemen een heel mooie prestatie. Gerrit startte ook met de bedoeling de benen op spanning te rijden voor de Airportsprint van de volgende morgen, maar iedere berg is op dit moment voor deze jongen te hoog (en ik denk dat ze ook wel te hoog blijven ) dus dat ging moeizaam, maar op het vlakke juist weer heel goed, dus met twee sterke Duitsers vol in de achtervolging maar net geen aansluiting met het groepje voor ons want dan was er nog kans op een prijs uiteindelijk 31 ste maar de olympische gedachte meedoen vind ik al geweldig.
Haha andere morgen airport sprint en die ging dus helemaal niet een 7e plaats net buiten de prijzen.
s'Middags Jan eindelijk zo ver gekregen dat hij startte in de bergsprint 2,7 km aan 24% dit wou ik wel eens zien tussen de internationale specialisten nou Jan deed het perfect en eindigde op een mooie 3e plaats weer een beker erbij podium dus.
Al met al een super fietsweek welke ook ik op uitnodiging v.d. familie Croezen mee mocht maken echt Super!
Op naar de volgende koers.
Gerrit Huisjes