HWV Challenge Rondje Doorloper

Nadat vorige week de klimmers hun kunstje mochten laten zien op de sanatoriumlaan was het deze week weer de beurt aan de mannen met de lange adem .

Een tijdrit op het trainingsparcours van HWV Hardenberg was de uitdaging en er werd dan weer ook op het scherpst van de snede gestreden .

Han van de Werfhorst gooide als eerste de knuppel in het altijd onrustige Hoedenderhok der wielrenners en wist er een fabelachtige tijd uit te persen van 8.42 wat goed was voor 44,5 km/u.

Dit resulteerde in toch wel een lichte paniek onder de tijdrijders van de Hardenbergse wielervereniging want zelden lag de lat zo hoog.

Geen enkel middel werd dan ook ongebruikt gelaten om deze prestatie te verbeteren .

Bert lip de sluwe vos onder de hwv geledingen zat dagen lang aan een klysma om zo zijn lichaamsgewicht omlaag te krijgen om de venijnige viaductklim beter te kunnen verteren .
Dit mocht echter niet baten en zijn heldhaftige poging strande dan ook in schoonheid en hij wist een tijd van 8.45 op de klokken te krijgen .
Via zijn lieftallige echtgenote ontvingen we na afloop berichten dat Bert 2 dagen onder een deken doorbracht en foto,s uit zijn hoogtij dagen aan het bekijken was om toch maar weer de motivatie terug te vinden.

Ook de nestor van HWV Klaas B schuwde geen enkel middel om zijn status als begenadigd tijdrijder weer gestand te doen .
Er zijn vermoedens dat deze top renner van weleer aan het experimenteren is met een nieuw soort bloeddoping.
Dat hij dit nog niet volledig onder controle heeft is duidelijk te zien aan zijn met bloed besmeurde bovenbuis. Maar klaas kennende zal hij ook dit tot in detail gaan uitzoeken.

Ondertussen was het al donderdag geworden en Han stond nog dominant op de eerste plek en deelde al wat spelde prikken uit aan de overige tijdrijders .

Dit motiveerde GH enorm zodat hij donderdag 9 bar in de bandjes knalde z,n oude lichaam over het stuur boog en met de tijd van Han op het stuur geplakt een poging ging doen.
De weergoden waren hem gunstig gezind want als door een wonder draaide de wind met hem mee en wist hij de klok stil te zetten op 8.35 wat goed was voor 45,1 km/u.

Maar er waren deze avond meer kapers op de kust en ook Niek Dam ontbond zijn duivels maar hij had dan weer niet het geluk van de meedraaiende wind dus bleef op 1 seconde steken.

Maar het slotstuk van deze gedenkwaardige donderdagavond kwam toch op naam van de geweldenaar uit Elim .
Het begon al te schemeren toen Gert zijn tijdritmachine het parcours op stuurde en ook ditmaal reed hij op een vast verzet.
Het was alsof de wind geen vat op deze matador op 2 wielen kreeg .
Met een tijd van 8.32 wist hij ook deze week boven al zijn clubgenoten uit te stijgen .

Ook Benjamin van Elburg moest zaterdag moegestreden zijn hoofd buigen voor Gert Mulderij

Maar een groot wielrenner riep ooit: wielrennen is meer als hard fietsen (citaat R.O)
Dus zullen ook de komende weken diverse renners hun uiterste best gaan doen om Gert het vuur aan de schenen te gaan leggen.

De afgelopen week bleek weer dat de verschillen steeds kleiner worden terwijl de moraal bij de mannen steeds groter wordt .

De volgende challenge gaat weer bergop dus de mannen met de klimbenen ruiken bloed .....

1. Gert Mulderij 8:32
2. Gerrit-Henk Hutten 8:35
3. Niek Dam 8:36
4. Han van de Werfhorst 8:42
5. Benjamin van Elburg 8:43
6. Bert Lip 8:45
7. Jan Bakker 9:06
8. Peter Naaktgeboren 9:13
9. Dick Dreschler 9:45
10. Klaas Bolks 9:59
11. Simone van Coeverden 10:46