Voor de 3e keer Masters koers in Amersfoort

Voor de 3e keer dit jaar streek het masters peloton weer neer op sportpark de Zielhorst in Amersfoort.
De actieve vereniging WV Eemland was weer gastheer voor de wedstrijden van de VBVN.
HWV Lorini bikewear was weer goed vertegenwoordigd met 5 masters in de diverse categorieėn. Jan Croezen en Gerrit Huisjes gingen van start bij de 70+, Jan Waaijer en Klaas Bolks startten bij de 60+ en Jan Heuker had de taak om bij de 50+ de naam van HWV hoog te houden.

Hoewel de lucht dreigend was en er een stevige wind stond was en bleef het deze keer droog in Amersfoort.
De 60+ wedstrijd werd gekenmerkt door vruchtelose ontsnappingspogingen, die óf door Ron Paffen óf door de harde wind tegen op de lange finishlijn teniet gedaan.
Het werd een "hollen en stilstaan" wedstrijd die veel energie kostte en uiteindelijk Jan Waaijer er toe noopte het peleton te laten gaan en uit de wedstrijd te stappen. Klaas kon zich echter goed handhaven en reed op een 8e positie de laatste ronde in. In de eerstvolgende bocht werd hij echter ruw naar buiten gedrongen en zakte daardoor ver in het peleton terug. In de laatste twee benen van het 3-hoekige parcours was er geen kans meer om veel op te schuiven en was uitbollen het enige wat overbleef na een mooie harde wedstrijd.

Jan Heuker kon zich lange tijd goed handhaven in het enorme peleton 50+, tot hem de onaflatende tempowisselingen teveel werden en hij moest lossen. Hij kon na op een ronde gezet te zijn echter weer aanpikken en de wedstrijd zo in het peleton uitrijden.

Van de 70+ verwacht ik een vlammend verslag van Gerrit of Jan die beiden voorin finishten.