Gerrit 4e in Amsterdam.....

Voor eenmaal neem ik jullie mee in het"Hoofd" van een ouwe knar die vol voor de overwinning wil gaan,na de 2e plaats van vorige week en eindelijk het gevoel van "goede" benen kijken wat er nu nog in het vat zit,s'morgens een uurtje losrijden,en dan op weg naar de koers.
Voor de start een paar rondjes inrijden en ontspannen starten en zorgen bij iedere ontsnapping mee te zijn.
Half koers zelf een speldeprikje uitdelen om het motortje op temperatuur te laten komen,ja dit ken ik nog van vroeger en voel dat ik de koers onder controle krijg,later is op de foto's mooi te zien dat alles wat faforiet is zo snel mogelijk naar mij toe wil.
Nu opletten want de koers is open gebroken keer op keer demarrages en merk dat de meesten op de max zitten.Een ontsnappingspoging van de kamp. v. Nederland Hans van Bavel hij neemt meer dan honder meter,dit is hem dus vol gas er achter en het gat dicht gereden ha lekker dit gaat hem worden binnen no time een minuut voorsprong,ondertussen hadden nog 3 renners de oversteek gemaakt dus met 5 op kop,opletten dat er niemand wegspringt en op naarde bel voor de laatste ronde (ronde is 2400m)het laatste klimmetje op 400m v.d.aankomst nemen we in een wip,schouder aan schouder met Hans en de rest bij ons aan het wiel rustig bijschakelend de spanning op de spieren zetten en wachten tot op 200m en dan aangaan dit moet hem worden speelde door mijn hoofd,de streep tot 250m genaderd shit alle druk onder mijn voeten vandaan,algehele paniek in mijn lijf ik krijg het maar niet zwaarder geschakeld,lichter lukt wel maar andersom niet,ondertussen was de sprint in volle gang,en naar beneden kijkend zag ik dat hij voor op het binnenblad lag en waren we al op de finish wat een frustratie 4e v.d.5 dit had ik anders goed gevonden maar vandaag niet !!! Maar ja zal toch zelf de fout gemaakt hebben en per ongeluk de schifter geraakt hebben,en dan op je ouwe dag nog gefrustreerd zijn......no no we hebben er achteraf maar hard om gelachen,laat ik mij toch maar weer meeslepen in het spelletje.....