1e Omloop van Bruchterveld

Veel enthousiaste reacties op de eerste Omloop van Bruchterveld. In dit gekke seizoen, waar meer koersen niet doorgaan dan wel, was een ieder blij om toch nog dichtbij huis een koers te kunnen rijden. Vanuit de organisatie willen we dan ook iedereen bedanken die zich ingezet heeft om van dit evenement een succes te maken. Ook dank voor de medewerking vanuit de gemeente Hardenberg om deze wedstrijd mogelijk te maken.

Dan de koers. Om 14:00 was het eerst de beurt aan de Sportklasse. Namens HWV aan de start, Maurice Sandman, Benjamin van Elburg, Ruben Lukas en Han van de Werfhorst. In de 2e ronde was het Han die ten aanval trok en een renner meekreeg. Met twee man in de aanval was net te weinig op het parcours en na een ronde sloot het peloton aan. Daarna ging Benjamin in de aanval in een levendige koers. Het hoge tempo was in de slot ronden teveel voor Maurice, die het peloton moest laten gaan maar de koers wel uitreed. In de laatste ronde was één renner vooruit met 15 seconden voorsprong. Benjamin reed het gat dicht maar het peloton zat er vlak achter en alles kwam bij elkaar voor een sprint op de lange rechte aankomst. Ruben Lukas had zijn sprintbenen onder en spurtte naar een prachtige 3e plek. Al met al een mooie koers waarin HWV zich goed liet zien.

Om 15:30 de Amateurs met Arthur Helder, Bert Lip en HWV-debutant Stijn Pappot. Er stond te weinig wind voor waaiers en de verwachting was dat het peloton wellicht lang bij elkaar zou blijven. Echter in de eerste van in totaal 12 rondes was het direct koers. Een renner trok door op de Breeslootdijk en Bert sprong op z'n wiel. Met 4 renners reden we weg met een beperkte voorsprong op het peloton. Na een ronde sloten nog 7 renners aan, waaronder Arthur. Met 11 man in de kopgroep werd goed samengewerkt en het tempo lag hoog. Echter het peloton liet niet begaan en de voorsprong schommelde lange tijd tussen 10 en 20 seconden. Pas na 8 ronden liep de voorsprong op naar 50 seconden, waardoor er iets gas terug kon worden genomen in de kopgroep. Met nog 3 ronden te gaan ging het spel op de wagen, een aantal renners probeerden er van tussen te gaan, Bert en Arthur hoopten de boel bij elkaar te houden. In het peloton draaide Stijn goed mee, één keer moest hij diep gaan toen het op de kant ging. In de laatste ronde maakten 7 renners uit het peloton de oversteek naar de kopgroep, die volledig ontplofte. Bert kon niet meer mee, Arthur kon net aansluiten bij de voorste groep die ging sprinten voor de winst. Minnard Berkhof won de koers, Arthur finishte als 9e, Bert als 17e en Stijn in zijn eerste koers als 27e.

Fotos volgen nog!