Ronde van Hardenberg sportklasse verslag

Zaterdag 10 juli was het na een lange periode van geen wedstrijden dan eindelijk zover; de ronde van Hardenberg stond op het programma.

HWV hardenberg was er in samenwerking met de gemeente in geslaagd een mooi en attractief parcours in het buitengebied van Hardenberg neer te leggen.
Met daarin alle ingrediënten die het wielrennen zo'n heroïsche sport maken.Vals plat, klinkersstroken en een geweldige finishstraat.
Dat er weer een wedstrijd georganiseerd werd was zelfs voor de officials van de KNWU even wennen want een half uurtje voor de start was er lichte paniek omdat er geen jury aanwezig was.
Gelukkig was er in het nabijgelegen Emmen een jurylid bereid om vol gas richting Hardenberg te komen en werd de wedstrijd even een kwartier uitgesteld zodat ze tijdig aanwezig kon zijn.
In dit welkome kwartiertje was het voor de leden van HWV mooi even tijd om een fotoshoot van de nieuwe clubkleding te maken.
Door alle corona perikelen van de afgelopen periode was het voor LORINI ook een verrassing dat de Ronde van Hardenberg op zo'n korte termijn door zou gaan dus zij hebben dag en nacht doorgewerkt alsof het de gele trui van MvdP betrof om de kleding op tijd te kunnen leveren.

Enkele uren voor de wedstrijd was deze dan ook geleverd en alsof het pakjesavond was zo blij waren de wedstrijdrenners met hun nieuwe kleding.
Vol moraal stonden ze dan ook strak aangekleed aan de start,
GH vond het wel erg strak maar na controle stond er toch echt XL in zijn shirt conclusie was dan ook dat zijn toch al imposante lichaam de corona periode goed was doorgekomen.
6 HWV renners stonden aan de start bij de sportklasse en na het startschot schoot het peloton er van door.
Na de eerste bocht was het GH die even zijn benen testte en een stukje solo ging na de eerste chicane zag hij het nutteloze van zijn poging in en met een hartslag van 180+ nestelde hij zich achterin het peloton.
Aan het begin van de koers waren er regelmatig uitvallen van diverse renners en Peter en Han vd Werfhorst zaten alert voorin en konden de boel goed controleren.
Maurice zat goed mee in de buik van het peloton en achteraan waren Johan, Benjamin en GH te vinden.
Dat het hard ging was duidelijk, want halverwege koers was het nog geen enkel groepje renners gelukt te ontsnappen en het leek er even op dat een massasprint onvermijdelijk was.
Een paar rondes voor het einde leek het even of de blauw zwarte trein van Lorini de moed had op gegeven.
Achterin het peloton zag het letterlijk blauw van de renners en vooraan was er duidelijk verwarring over deze vreemde tactiek van de thuisploeg.
Heel even ging het tempo er uit en 3 renners zagen hun kans schoon en sprongen weg, Benjamin zag het gebeuren en wist gelijk dit is de beslissende slag. De sterkste teams hadden een renner mee dus dit groepje had een kans van slagen.
Op dat moment ontbond Benjamin al zijn duivels zoals alleen hij dat kan . Vol gas stoof hij de helft van het peloton voorbij en vol in de aerohouding trapte hij zijn maximale vermogens en wist in een werkelijk sublieme jump bij het 3tal aan te sluiten.

De alert rijdende Peter zag Benjamin gaan en zag gelijk dat dit een mogelijk podium voor de club was dus hij nestelde zich op kop van het peloton en stopte keurig af.
Het viertal voor reed volle bak door en hadden al snel een 20 tal secondes te pakken.
Er waren nog maar 1 of 2 ploegen die konden rijden en het verstorende werk van de andere teams maakte als snel duidelijk dat dit de beslissing in de wedstrijd was.
De renners van HWV bleven lekker in het peloton meedraaien maar demarreren of een poging het gat dicht te rijden werd er niet meer gedaan.
Benjamin draaide voorin prima mee en voelde dat hij het tempo prima kon volgen maar wist ook dat hij niet de sterkste benen van de 4 had.
Ook speelde de laatste ronde van Hardenberg 2019 door zijn hoofd waar hij 2e lag en in de laatste ronde vreselijk hard onderuit ging.
Niet aan denken en doortrappen!!
Wetende dat zijn ploeggenoten maximaal aan het afstoppen waren en alle vertrouwen in hem hadden uitgesproken deden hem alle twijfels wegnemen. Minimaal podium wat er ook gebeurt.
In de laatste ronde begon het kijken al naar elkaar en was het duidelijk dat er 2 renners vertrouwen in hun sprint hadden.
Benjamin wist ook dat hij veruit het slechts de laatste bocht uit zou komen dus de langste sprint van iedereen moest rijden.
En inderdaad dit gebeurde ook als 4e kwam hij door de bocht en even vloog het door zijn hoofd het zal toch niet…..
Maar met een maximale krachtsinspanning de bloedsmaak in zijn mond het zuur achter de oren wist hij uiteindelijk als 3e over de finish te komen en was het podium een feit!
In de pelotonsprint wist peter nog knap voorin te finishen en als team kunnen we dan ook aan een geweldige wedstrijd in de sportklasse terugkijken.
Benjamin in het nieuwe HWV tenue op het podium wat een mooie start van dit seizoen.