Ronde van Hardenberg verslag amateurs

Na de sportklasse waren de amateurs aan de beurt.
Een mooi peloton van ruim 60 renners ging de strijd aan over het schitterende parcours rond het Engelandse bos.
Door de vertraging bij de start van de sportklasse renners reden de renners na de start de ondergaande zon tegemoet wat werkelijk schitterende plaatjes opleverde.
5 HWV renners stonden tot op het bot gemotiveerd in de nieuwe sponsorkleding aan de start.
Bert lip mede organisator van deze koers en als sponsor ook met zijn bedrijf zichtbaar op het blauw zwarte HWV tenue had het moraal van een tijger.
Na de start was hij gelijk goed voorin te vinden en ondanks het moordende tempo wist hij constant voorin mee te draaien. Na 3 rondes was het dan ook niet versassend dat Bert op zijn Lips demarreerde.
Zichzelf kleinmakend ellebogen een beetje naar buiten en 1 knie ietsie naar buiten dan weet je dat hij maximaal gaat.
Het peloton moet maximaal in het rood gaan om deze strijder terug te halen.
Nadat Bert is terug gehaald laat hij zich iets terug zakken om te kijken hoe het met de rookies in de koers gaat. Stijn zit er goed bij en weet zich sterk staande te houden in dit peloton.
Niek Dam de krachtmens uit Lutten zit af te zien als een beer en het kwijl loopt deze geweldenaar in zijn baard.
Geef hem een mountainbike geef hem een tijdritfiets hij rijd iedereen op een hoop maar zoals een oud renner van HWV ooit zei Hard fietsen is geen wielrennen. En inderdaad Niek heeft moeite zich te handhaven in het peloton en halverwege komt hij dan ook in het 2e peloton waarmee hij de wedstrijd keurig uit fietst.
Ondertussen gaat de strijd vooraan hevig voort Tim reed attent en halverwege koers krijgt hij 3 man mee maar het gaatje wordt nooit groter dan 10 seconde .
Ook deze poging strand in schoonheid.
Ondertussen zakt Stijn langzaam door het peloton naar achteren en zien we Han Peeneman naar voren komen. Heeft deze sympathieke renner uit Hoogeveen nog iets in zijn benen zitten?
Ook hij probeert mee te sluipen met een groepje maar steeds worden ze door het op hol geslagen peloton terug gehaald .
Het ziet er naar uit dat het een massaspurt gaat worden.
Met nog 1 ronde te gaan staat het aanwezige publiek op de spreekwoordelijke banken.
Nadat de voorrij auto met daarin Rudolf en Rob voorbij is geflitst zien we de motor aankomen met daarop Abe Nederlof dit fenomeen op 2 wielen is een orakel wat betreft het wielrennen en samen met de gebroeders Nederlof in het verleden veelwinnaars op de racefiets.
Achter hem zien we een blauw zwart fenomeen voor het aanstomende peloton aan fietsen.
Het is Tim Nederlof (zoon van) die met het ingaan van de laatste ronde een alles of niets poging doet om te ontsnappen.
De blauw zwarte brigade in het peloton probeert af te stoppen en het publiek kijkt over de landerijen en ziet dat halverwege de ronde Tim nog op kop fietst.
Het afstoppen is onbegonnen werk , het spel is op de wagen het jagende peloton is op hol geslagen .
Bij het vod van de laatste kilometer wordt de heldhaftige Tim ingelopen en maakt het voortrazende peloton zich op voor de sprint.
Bij de finish loopt de spanning onder het thuispubliek op. Kan Bert lip zijn status als sprinter gestand doen of heeft de aanvalslust in de koers hem dusdanig vermoeid dat hij het hoofd moet buigen.

Met nog 100 meter te gaan waaiert het peloton breed uit over de finishstraat en met een geweldige snelheid stormen de strijders richting de finish.
Met werkelijk een magistrale jump weet Dennis Steverink zijn wiel over de lijn te duwen en komt met een oerkreet over de finish.
Cor van Leeuwen en Arnoud Kempenaar mogen tevreden zijn met plek 2 en 3.
Bert lip finished moegestreden beslag achterin het peloton en rest van de hwv renners finishen netjes in het peloton.

HWV Hardenberg kan terugkijken op een geweldige koers zowel bij de sportklasse als de Amateurs .
Speciaal woord van dank voor de speaker Rick Jansen. Hij was als toeschouwer aanwezig maar door communicatie foutje was er geen speaker geregeld en wou deze sympathieke en vlot van de tongriem gesneden wielerliefhebber dit op zich nemen. Chapeau!

Natuurlijk kan er niets georganiseerd worden zonder de talloze vrijwilligers en sponsoren dus Hulde daarvoor !