Verslag DK tijdrijden

Op dinsdagavond 6 juli werden de districtskampioenschappen Tijdrijden verreden op het gevreesde traject “De Dellen” bij Heerde, waar reeds vele jaren een tijdritwedstrijd wordt georganiseerd.

Voor HWV stonden 4 tijdrijders aan de start; Gerrit Henk Hutten bij de 40+, Klaas Bolks bij de 60+ en Benjamin van Elburg en Han van de Werfhorst bij de amateurs/sportklasse categorie.
Gh zou het (de) spits afbijten en had zich badend in het zweet bij de start gemeld. Of hij nu niet goed geschakeld had, óf achterstallig onderhoud had is niet duidelijk, maar bij de 1e aanzet sloeg zijn ketting over en verwondde hij zijn knie aan de armsteun op zijn stuur. Met dit slechte begin probeerde hij zo snel mogelijk in zijn ritme te komen en het zware op en af parcours zo goed mogelijk te verwerken. Op het keerpunt herhaalde zich de malleur met de ketting en gedemoraliseerd vatte Gh de terugweg op. Hij wist helaas niet dat hij op 2 seconden van het podium zou finishen, want anders had hij deze achterstand zéker kunnen wegpoetsen.

Na hem was het de beurt aan Klaas Bolks bij de Masters 60+.
Klaas had zich gefocust op een zilveren plak, aangezien Michael Bolle de gedoodverfde kampioen werd beschouwd. Met Michael één minuut achter hem startend, was het voor Klaas een erezaak én motivatie om níet ingehaald te worden. Ondanks enkele regenbuien in de warming up, kwam Klaas op en top ingereden aan de start en dook de eerste afdaling in om meteen met 50+ kmh aan de prominente klim in het parcours te beginnen. Geconcentreerd zijn wattages managen was het doel en steeds tegen de 300 watt pushen was de opdracht om tot een maximaal resultaat te komen.
Na het keerpunt kon Klaas de afstand tot achtervolger Michael goed inschatten, maar bleek de als nr 3 gestarte Dick van der Neut óók veel dichterbij dan wenselijk was. Voluit rijdend en de slotklim alles eruit persend kwam Klaas over de finish. 37 seconden later gevolgd door winnaar Michael Bolle, maar óók slechts 1:29 min later door Dick van der Neut, die daarmee de 2e plaats haalde.

Bij de gecombineerde categorie amateurs/sportklasse was éérst Benjamin van Elburg aan de beurt.
Hij reed een solide tijdrit en wist zich als sportklasse-renner keurig op een 5e plek te klasseren.
Han van de Werfhorst finishte als 8e in de eindklassering. Hij weet de positie aan het verdelen van zijn training over meerdere triatlon disciplines.