HWV met grote ploeg aan de start in 1e trainingskoers Meerdijk

Na een intensieve een goede voorbereidingsperiode was het alweer de eerste zaterdag in Februari: Trainingskoers Emmen. De blauw-zwarte trein van HWV, die flink uitgebreid is over de winterperiode, stond aan de start met liefst 13 coureurs.

Junioren Bart en Roef maakten hun eerste wedstrijd kilometers van 2022, na de avond tevoren een presentatie over wedstrijd wielrennen van coach Ab Nederlof te hebben bijgewoond. Daarnaast maakten nieuwe HWV'ers Osco, Jos en Robert-Jan hun wedstrijddebuut.

Er stond veel wind op het rondje, en na enkele ronden koers waren er al wat schermutselingen geweest, maar nog geen serieuze ontsnappingsgroepen. Robert-Jan, Jos en Osco hielden zich goed staande in de koers. Na een ronde of 8 waren er een stuk of drie coureurs ontsnapt die een seconde of 20 kregen. HWV kreeg geen hulp in de achtervolging, waarop Niek, Arthur, Benjamin, Osco en Bert een plan smeden. Eerstvolgende ronde volle bak met 5 man aan de boom schudden. Zo gezegd zo perfect uitgevoerd en na 2 ronden doortrekken waren we met 25 man in de eerste groep over. Na enkele ronden voorsprong uitbouwen viel de samenwerking weg, waarop Arthur en Benjamin met drie anderen voorop kwamen. Door storend meerijden van enkelen in die groep kwamen ze niet weg. Toen alles samenviel, ging Bert ervandoor met Marvin Peters en Maike van der Duin. Door uitstekend afstopwerk van de HWV ploegmaats in de achtervolgende groep behielden zij een voorsprong van ongeveer 20 seconden tot het eind. In de sprint voor de winst werd de leeggereden Bert 2e, Arthur pakte knap de sprint van de groep erachter.

Osco Nijkamp finishte als 6e, wat uitermate knap is gezien dit zijn eerste koers is. Ook Jos haalde knap de finish (17e), Niek werd 18e. Roef Huisjes werd 2e bij de nieuwelingen, Bart Hulzebosch 5e bij de Junioren.

Fotos gemaakt door Fred https://photos.google.com/share/AF1QipNygnAHEigQtFw-hd36M2h1UzRsPEeTgKwJ0oVnF39u-N22hGpvXbb-LbvIX91xxA?pli=1&key=c3FwRHpJVGZkMkNlWlJsUWlCRzVKcm9odkxEcWV3

Fotos


De HWV ploeg aan de start vandaag, vlnr: Benjamin van Elburg, Robert-Jan Nibourg, Bert Lip, Ab Nederlof (coach), Niek Dam, Dick Dreschler, Bart Hulzebosch, Jan Bakker, Osco Nijkamp, Roef Huisjes, Jos ten Brinke, Johan Overweg, Arthur Helder (niet op foto, Han Peeneman).