2e Trainingskoers Emmen

Zaterdag 12 februari stond alweer de tweede voorjaarstrainingswedstrijd in Emmen op het programma. Ook ditmaal was HWV sterk vertegenwoordigd met maar liefst 12 renners aan de start. Het was prachtig weer met een heerlijk zonnetje en er werd voor de start al gefantaseerd over het uit doen van beenstukken en handschoenen. Maar goed dat Han Peeneman er uitzag als een Eskimo, zo werd iedereen weer geconfronteerd met de realiteit van een gure winterdag midden in februari. De beenstukken bleven aan.

Gelukkig bood de koers genoeg om aan op te warmen. Vanaf het vertrek werd er slag om slinger gedemarreerd en konden alle HWV’ers zich goed laten zien. Chris zat met Pritt vastgelijmd op plek 15 van het peloton en is daar niet meer vandaan gekomen, wat uiteindelijk resulteerde in een 18e plaats.

Han Peeneman probeerde vooral in het begin een aantal keer te ontsnappen, maar de pogingen werden gesmoord en Han eindigde in de buik van het peloton. Niek, Jeroen, Jos, Jan Bert en Han van de Werfhorst reden zeer attent van voren en schoven een aantal keer mee met de eerste. Dick en Klaas hadden het iets moeilijker, maar konden lang genoeg mee om weer wat extra wedstrijdsnelheid aan het krachtenarsenaal toe te voegen.

Halverwege de wedstrijd ontstond er een kopgroep met daarin Benjamin als sterke man. De kopgroep reed al snel een mooie voorsprong bijeen en langs de kant hoorde je term ‘het is slag’ al vallen. Daar dacht men in het peloton anders over en in een paar rondes tijd werd door de voorwacht van het peloton het gat gedicht. Dit had wel als gevolg dat het peloton in meerdere stukken uiteen was gereden. Even leek er groep van ongeveer 15 man weg te rijden, maar uiteindelijk kwamen alle flarden peloton weer bij elkaar.

Op dat moment reed de latere winnaar Veldkamp er alleen vandoor. Deze sterke renner pakte snel een grote voorsprong en wist deze te behouden tot aan de finish. Achter Veldkamp reden in de finale van de koers 6 renners weg met voor HWV Tim en Robert Jan daarbij. Voor Robert Jan lag het tempo in de finale jammer genoeg net te hoog en hij werd teruggeslagen naar het peloton. Desalniettemin heel knap van Robert Jan, die pas zijn tweede wedstrijd reed en nu al liet zien een neusje voor het goede moment te hebben. De 5 overgebleven renners kwamen snel dichterbij Veldkamp, maar daar was al de bel voor de laatste ronde. Tim deed nog een poging om alleen het gat te dichten naar de koploper, maar dat lukte niet. Voor de laatste bocht kwamen de medevluchters weer aansluiten en het was Vermeulen die de sprint voor de 2e plek won voor Peters. Tim werd uiteindelijk 6e.

Uitslag HWV’ers:
6e Tim Nederlof
18e Chris Jansen
20e Jos ten Brinke
21e Jeroen Willems
25e Niek Dam
31e Robert Jan Nibourg
32e Han van de Werfhorst
40e Han Peeneman
41e Dick Dreschler
Jan Bert Zandbergen, Benjamin van Elburg en Klaas Bolks geen uitslag.