4e Trainingskoers Emmen

Vandaag (26-2-2022) stonden er wederom een mooi aantal (7) HWV renners aan de start bij de trainingswedstrijd in Emmen. Het was heerlijk weer en er stond weinig wind wat voor veel renners een opluchting was. Het was ook een opluchting voor veel renners dat Benjamin er niet bij was, de startlijst werd meerdere keren geraadpleegd of deze hardrijder van vorige week er inderdaad niet op stond.

Het had overigens niet veel gescheeld of er waren 6 HWV renners aan de start verschenen. Stijn kampte met pech nog voor hij aan kon sluiten in Hardenberg. Zijn SOS signalen kwamen echter niet op tijd en zo was de karavaan al vertrokken richting Emmen. Gelukkig kon Stijn in het wiel van en in goed gezelschap van, op tijd in Emmen geraken.
De wedstrijd kenmerkte zich door een ontelbaar aantal aanvallen van evenzoveel renners. De enige constante factor was dat Tim bij bijna alle aanvallen betrokken was. Echter bleek wegkomen zeer moeilijk. Ook Osco, Chris en Stijn reden attent mee van voren. Waarbij Osco nog afgeremd werd door zijn materiaal. Een overslaande ketting zorgde ervoor dat hij (gelukkig voor de rest) niet met 2300 Watt de bult achter op het parcours kon opstuiven. Ook Klaas reed een prima wedstrijd en kon uitrijden in een achtergebleven groepje. Jan Bert had als enige ter wereld tijdens een rustdag toch een rugnummer opgespeld en reed met een dito instelling de wedstrijd. Hij kon mooi profiteren van de goede weersomstandigheden en meerijden in de buik van het peloton.

Toen Tim voor de zoveelste keer was teruggepakt door 2 stoïcijns voor zich uitkijkende continental renners (waarvan de conclusie achteraf was dat ondanks hun stoere blik ook zij pijn in hun benen moesten hebben) was het de beurt aan Han om in de diepe finale eens vernietigend uit te halen. Hij pakte een mooie voorsprong, maar ook hij merkte dat alleen met de neus in de wind het moeilijk was de snelheid erin te houden. 2 ronden voor tijd werd hij teruggepakt en op dat moment reden 2 andere renners weg die met een kleine voorsprong op het peloton de eerste twee prijzen konden verdelen. Daarachter reed Chris een hele goede sprint en werd tweede van het peloton.

Al met al heeft HWV zich weer mooi laten zien en was het voor de toeschouwers langs de kant niet alleen genieten van de zon, maar ook van de blauw zwarte trein die steeds meer op stoom begint te raken. We kunnen niet wachten tot de ‘echte’ wedstrijden weer gaan beginnen.
Op het moment van schrijven zijn er nog geen uitslagen bekend.