HWV vooraan in eerste trainingskoers Almelo

Door de ramen van de AWV kantine in Almelo schijnt ‘s ochtends een aangenaam zonnetje op de gezichten van drie HWV renners. Maar schijn bedriegt. Want buiten komt het kwik in de thermometer niet veel hoger dan 0°C en er staat een stevig windje vanuit het oosten. Eén of twee thermoshirtjes der onder jongens? Met de opmerking van Arthur “die gasten daar.. die kunnen donders hard rijden” was de keus snel gemaakt: één thermoshirtje.

Bij de start van de trainingswedstrijd (1uur +3 ronden) stonden Arthur, Jos en Osco achteraan. In de gezamenlijke eerste ronde was het dus zaak om wat naar voren op te schuiven. Daarna was het peloton direct ‘aan’ op de wielerbaan De Sumpel in Almelo, waardoor er veel gaten ontstonden. Na een kwartier waren er grofweg twee groepen gevormd. Jos pakte de handschoen op om het tempo in de tweede groep hoog te houden. Arthur en Osco draaiden in de eerste groep. Eén renner wist hieruit weg te rijden en kreeg uiteindelijk bijval van 4 anderen, waarmee een goed draaiende kopgroep werd gevormd voor de overwinning.

Halverwege de laatste ronde wist Arthur aan Osco duidelijk te maken dat ze inderdaad aan de laatste ronde bezig waren. Allemaal nieuwigheid deze sport. Na de laatste bocht was het vol gas richting de meet. Maar niet alleen dat: het was tevens slalommen tussen de uitfietsende junioren door. Prrrrt. Arthur moest daarbij in de remmen, Osco werd 3e in de sprint. Helaas had Jos het eind van de wedstrijd de betonklinkers van dichtbij geïnspecteerd. Gelukkig viel de schade aan Jos (en fiets) mee. “Pleister er op en klaar”.