5e Trainingskoers Emmen

Onder een heerlijk winters zonnetje en windstille omstandigheden stonden afgelopen zaterdag (05-03) 6 renners van HWV aan het vertrek van de 5e trainingswedstrijd op de Meerdijk.

Door het wegvallen van de Ster (deze keer wel ver) stonden er een meer dan normaal aantal elite/beloften renners aan de start en was een hoog tempo onvermijdelijk. Na de neutrale eerste ronde had Chris al snel zijn vaste plekje voorin gevonden en bemoeide zich met enige regelmaat met de vele ontsnappingen, maar deze werden allen na een paar rondjes in de kiem gesmoord. Ook Robert Jan meldde zich regelmatig voorin en glipte twee keer met een mooi groepje mee, maar ondanks de enorme motor van deze klasbak werden zijn pogingen ook als snel verijdeld. Jan Bert zat lekker in de buik van de grote groep maar had moeite met naar voren rijden door het zenuwachtige karakter in de meute en zoals hij zelf aangaf ‘slechte beens’. Na de wedstrijd kwamen we erachter dat Han Peeneman toch stiekem ook nog deelgenomen had. Hij startte achteraan en had net als Jan Bert moeite om naar voren te komen. Hij gaf aan zich toch prima vermaakt te hebben door een aantal renners op het vinkentouw weer terug te rijden naar het peloton. Jan Waaijer en Klaas draaiden verder namens HWV hun rondjes in hoog tempo af. Deze doorgewinterde mannen hadden elkaar al snel gevonden en leken haast voor een koppeltijdrit aan het trainen te zijn.

De grote groep renners denderde ondertussen onvermoeibaar door en gedurende het verloop van de koers werd wel duidelijk dat het niemand gegund was weg te rijden. De groene trein van NWVG reed alles dicht en als ze wel een mannetje mee hadden werd alles weer bij elkaar getrokken door één van onze oosterburen. Diep in de finale wist uiteindelijk toch een groep van een man of 9 weg te rijden met daarin de uiteindelijk winnaar Steven Willemsen die solo over de streep kwam met op een paar seconden de rest van de kopgroep. Chris sprintte kort daarachter naar een 3e plaats van het peloton en dat bleek genoeg voor een 1e plaats bij de amateur/sportklasse categorie. Jan Bert, Robert Jan en Han P finishten vlak bij elkaar in de groep.

Link naar de rest van de foto's:
Foto's 5e trainingswedstrijd Meerdijk door foto Fred

Fotos