Tim Nederlof 2e in Ronde van Ureterp

Maandag 18 april stond de ronde van Ureterp voor Amateurs op het programma. HWV renners Arthur Helder en Tim Nederlof vertegenwoordigde het blauw-zwart tijdens dit mooie criterium op Friese bodem.

Al vanaf het begin zaten Tim en Arthur goed van voren in het ruim 90 renners tellende peloton. Door de vele bochten werd het peloton vanaf de start op een lint getrokken en lag het tempo erg hoog. Toch konden na een kwart wedstrijd 6 renners ontsnappen met daarin de voltallige HWV delegatie vertegenwoordigd. Tim en Arthur draaiden mooi mee in de kopgroep en de voorsprong liep snel uit naar 20 seconden. Even leek het peloton weer dichterbij te komen, maar de renners uit de kopgroep beantwoorden dit door het tempo nog eens de hoogte in te jagen. De tempoversnelling resulteerde in twee dingen: de voorsprong groeide naar een geruststellende 40 seconden en bij Arthur ging het kaarsje langzaam uit. Dat laatste was natuurlijk erg jammer. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd de finale geopend door de latere winnaar Glenn van Nierop, Tim reageerde snel en zat er meteen bij. Voor Arthur was deze demarrage de nekslag en hij moest helaas lossen uit de kopgroep. Gelukkig herpakte Arthur zich goed en wist zich nog in de pelotonsprint te mengen en werd uiteindelijk 9e.

De overgebleven 5 renners uit de kopgroep kwamen na de eerste poging van van Nierop en Tim weer bij elkaar. Vanaf dat moment trok Tim een aantal keer ten aanval. Uiteindelijk lukte het hem om los te komen en reed een aantal ronden solo. Echter diep in de finale kwamen er nog 2 renners aansluiten. Het was toen duidelijk, deze drie zouden sprinten om de overwinning. In de laatste ronde speelde Tim op de verassing door vlak voor een bocht al aan te gaan, van Nierop reageerde (te) snel en zat meteen aan het wiel. Vlak voor de laatste bocht kwam van Nierop langszij, Tim probeerde hem op te vangen en als eerste door de bocht te gaan richting de laatste rechte lijn van 200 meter. Dit lukte echter niet en in een prangende sprint werd Tim net geklopt. Jammer, maar hij heeft er alles aan gedaan om de eerste overwinning in 2022 binnen te slepen. Zijn pogingen werden nog wel beloond de prijs voor de meest strijdlustigste renner.

Uitslag:
Tim Nederlof 2e
Arthur Helder 9e

Fotos