Omloop van de Vijver - Masters 40+

Nadat in Emmen de rook was opgetrokken,dendert de blauwe trein afgeladen met alleen maar kwaliteit op het gebied van wielersport richting Hengelo. De ronde van de vijver staat op het programma voor de Masters 40+!

Betere weerscondities kondende renners zich niet wensen, het kon haast niet anders dan een mooie koers worden.

Bij de vijver aangekomen gaven de opgestelde dranghekken om het 702mtr lange parkoers het beeld dat het publiek haast wel 6 rijen dik het wielerspektakel zou gaan aanschouwen, goed voor mekaar!
Ook zorgde, al wrijvend met de gymschoen op de geplaveide gebakken dikformaatjes in de weg, voor wat gekeuvel over bandenspanning. Uiteindelijk waren we het er wel over eens en was het advies ‘kijk maar even wat je doet’.

Er werd door de KNWU geloot voor de opstelling en zo langzamerhand zou de bel klinken voor de start. Bekende gezichten bij de start als Patrick Somsen en Cor van Leeuwen, dus een demarrage links en rechts zat er wel aan te komen.

Er werd goed doorgereden met telkens weer wat aanvallen die het tempo weer ophoog joegen. Het was dan ook flink aanpoten om geen gaatjes te laten vallen.Na 10 minuten ontstond er een klein groepje datpak’m beet 20 sec weg reed. Dit hield ongeveer 10 min stand, voordat het groepje ingerekend werd.
Dat het hard ging en hard werken was, bleek wel omdat op een gegeven moment bij Jan Bert het kaarsje even uit ging en de groep moest laten lopen.

Na 40 minuten opnieuw een serieuze aanval van een 5 tal renners. Chris Jansen, evenals Robert Janactief van voren om bij de ontsnapping te zitten, misten net de slag. Dat dit een serieuze aanval was bleek wel, het peloton werd 10 min voor de meet op een ronde gereden.

Het peloton mocht na een uur sprinten voor P6, waarop de 5 koplopers de laatste 15 ronden mochten afrijden voor de winst.

Uiteindelijk een mooie koers waar weer veel ervaring op gedaan is metprimauitslagen: Chris Jansen(7), Robert Jan Nibourg(11), Jos ten Brinke (23), Jan Bert Zandbergen(30).