Tim Nederlof 3e in de Koningsronde van Almelo en blijft leider in de Viro Criterium Cup

27-4-2022 Vier HWV’ers stonden aan de start van de Koningsronde van Almelo. Niek Dam, Arthur Helder, Tim Nederlof en Bert Lip hadden de vrijmarkten en oranje tompoezen overleefd en hezen zich in het zwart-donker blauw om de beuk erin te gooien. Tim was de enige vreemde eend, hij moest een licht blauw shirt aan als leider in de Viro Criterium Cup. Desalniettemin werd er als eenheid gereden en deed iedereen er alles aan om Tim in een goede positie te houden tijdens de koers en hier en daar de kastanjes uit het vuur te halen.

En dat was nodig ook. Het was een attractieve wedstrijd met veel ontsnappingspogingen. Net voor half koers leek een definitieve vlucht te ontstaan van 5 renners met Tim en Bert daarbij voor HWV. Helaas kwamen daar nog 6 renners bij aansluiten waarna de samenwerking weg viel in de kopgroep en uiteindelijk het hele peloton weer kwam aansluiten. Het was al met al een fase in de wedstrijd waarin het tempo erg hoog lag en was voor Niek helaas teveel van het goede. De naweeën van Corona houden dit oermens nog onder de duim. Hij moest opgeven, maar kijkt alweer vooruit naar de volgende koersen.

Richting het einde van de wedstrijd hielden Tim, Bert en Arthur goed stand. Om beurten deden ze pogingen mee te springen en werden er gaten dicht gereden. Met nog 10 ronden te gaan begon Tim serieus aan de boom te schudden. Onder het mom van: ‘goede benen is leuk, maar een goed resultaat is leuker’ wist hij na meerdere aanvallen eindelijk met 2 medevluchters los te komen van het peloton. Het leek er sterk op dat dit de slag zou zijn, echter werd er door een aantal ploegen in het peloton de achtervolging ingezet waarna 4 ronden voor tijd alles weer samen kwam. Op het moment van samenkomen demarreerde Tim opnieuw, hij kreeg een renner van OWC Oldenzaal mee die ondanks goed afstoppingswerk van zijn ploeg niet wilde meedraaien. 2 renners kwamen aansluiten, maar de samenwerking was niet goed en bij het ingaan van de laatste ronde liep alles toch weer samen. Bij Tim was de tank nog niet leeg en plaatste een ultieme demarrage om de onvermijdelijke massaprint te ontlopen. Hij kreeg 6 meter, 7 meter, 8 meter, 6 meter, 7meter, 5 meter en uiteindelijk zat het peloton vlak voor de laatste bocht in zijn wiel. Tim kon voorin aanklampen en sprintte alsnog naar een 3e plaats, Bert en Arthur zaten ook nog goed geplaatst en reden naar een 8e en 17e plaats. Met dank aan goed ploegenspel mocht Tim eveneens opnieuw de leiderstrui aantrekken.

Fotos