DK Oost 30+

Ring ring maandagochtend 6:40 en de wekker gaat. Ik vloek zachtjes, met de pijn van de Ronde van Hardenberg nog in de spieren trek ik de koersbroek aan, de tas staat al klaar, voorbereiding is de sleutel tot succes maar vooral 5 minuten extra slaap. Ik gooi een paar pannekoeken naar binnen en om 7 uur stipt staat Tim voor de deur. Het DK is vandaag en we starten om 9:00 in Neede. De moraal binnen de club is hoog na de winst van Tim afgelopen zaterdag en de 3e plek van Osco.

Aangekomen in Neede zien we Jan Waaijer en Klaas Bolks, maar ook de immer strijdlustige kannibaal GH Hutten en puncheur Peter Naaktgeboren. Tim en ik starten bij de 30+, GH en Peter bij de 40+ en Jan en Klaas bij de 50+/60+ combi. Bij de verkenning van het supermooie glooiende parcours van 8 km spreken we de tactiek door. Smalle wegen, veel wind. Het kan snel gebeurd zijn en er passen hooguit 8 man in de eerste groep, daar moeten we allebei in zitten en dan spelen we Tim uit voor een solo in de laatste kms. Wie wil weten hoe dat afliep, hoeft nu alleen maar verder te lezen.

Bij de start zijn we rap weg, een paar kleine gaten ontstaan direct op het vals plat op de wind maar alles troept weer samen. In ronde 3 trek ik ten aanval met twee anderen vanuit een dood moment in de koers. Dat is de tweede keer in 3 dagen dat ik op zo'n manier kan wegrijden, blijkbaar ziet het peloton mij als een ongevaarlijke blauwzwarte bakvis die gerust een half minuutje mag pakken. Helemaal prima ;) Na een aantal kms in de aanval kijk ik om en zie een blauwzwart shirt rap dichterbij komen. Tim sluit aan en met z'n vieren voeren we het tempo op. Twee renners zitten nog op 20 seconden erachter en Tim trekt nog eens flink door om ze het niet cadeau te geven. Uiteindelijk sluit 1 van deze achtervolgers met een jump nog bij ons aan, opletten want deze renner moet in orde zijn. We hebben inmiddels zo'n 20 km afgelegd, nog 43 te gaan. Met 5 man draaien we goed door en er zijn geen achtervolgers meer in zicht. Met twee ronden te gaan is het tijd voor de eerste speldenprikken. Volgens plan open ik de aanval en de anderen moeten reageren. Het is volop finale en we proberen de tegenstand af te matten. Met nog 5km te gaan plaatst Tim een snoeiharde aanval en krijgt 1 man mee. Nog één kan nog net de oversteek maken. Bovenop het klimmetje op 2k van de streep laat Tim met een krachtexplosie de twee renners achter. Als ik even later ook boven kom, zie ik dat hij al een groot gat heeft geslagen. De winst is binnen!