Tim Nederlof en Bert Lip voorin tijdens de Ronde van Ommen voor Elite/Belofte/Amateurs

Zaterdag 27 augustus was het eindelijk weer koers in het mooie Vechtdal. In Ommen werd de jaarlijkse wielerronde dwars door het centrum verreden en HWV’ers Tim en Bert stonden vol goede moed aan het vertrek.

Vanuit het vertrek stoven 8 renners ervandoor met daarbij plaatselijke favorieten Peter Schulting en Robin Löwik. Ook Tim wist met hangen en wurgen zijn wagonnetje aan te haken en was mee. Het eerste half uur lag het tempo verschrikkelijk hoog (46,5 km/u) en het peloton had daarmee ook geen schijn van kans om nog terug te komen. Toen de voorsprong groot genoeg was ging het tempo iets uit de kopgroep, maar desondanks werd het peloton al vrij snel gedubbeld. In dat peloton had Bert alle moeite van de wereld om zijn plek te behouden. Grimassend en harkend wist hij uiteindelijk naar een 23e plek te rijden. Knap en zoals hij zelf naderhand zei; ‘dit is de opmaat naar een groots nummer in de Ronde van Bruchterveld zaterdag 3 september’. We zijn benieuwd.

Tim ging inmiddels met de 7 overige renners uit de kopgroep de finale in. Hierin werd het duidelijk dat Peter Schulting over superbenen beschikte. Na 2 aanvallen, was uiteindelijke de derde verschroeiende demarrage scheepsrecht en hij reed solo naar de overwinning. Daarachter was het een strijd voor plek 2. Tim zat in de laatste ronde goed geplaatst, maar kon dit in de laatste bocht niet consolideren, reed bijna de hekken in en moest de sprint laten lopen. Hij werd uiteindelijk 5e.

Fotos