In Herinnering Wim Zandbergen

Vrijdag 23 december bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat ons gewaardeerde lid Wim Zandbergen is overleden.

We zullen Wim herinneren als de fanatieke en enthousiaste wielrenner die hij was. Vroeger in het peloton waar hij de kleuren van HWV met zijn actieve manier van koersen extra kleur gaf. De afgelopen jaren aan het parcours waar hij zijn zoon Jan-Bert en ook de overige leden van HWV altijd enthousiast aanmoedigde. Wat kon hij nog genieten van de geur van geoliede benen en het kenmerkende geluid van een langsrazend peloton.

Wim heeft heel veel voor de wielerclub betekend. Samen met zijn broer Aaldrie, was hij in 1980 grondlegger van de
huidige wielerclub. Zijn grote passie was het trainen van de jeugd. Hij wist door zijn enthousiaste manier van training geven, de liefde voor het wielrennen aan de jonge garde over te brengen. Afgelopen jaren kwamen we hem regelmatig tegen op zijn karakteristieke rondjes.

Altijd duidelijk herkenbaar aan zijn perfecte houding op de fiets, handen mooi smal op het stuur, rug gebogen en de knieën net niet tegen de bovenbuis. Perfect gesoigneerd de sokjes hoog op en de pootjes van de bril over de bandjes van de helm zoals het hoort…

Bijna de 18.000 kilometer vol gemaakt het afgelopen jaar. Zover mocht het helaas niet komen.
Kijkend naar je favoriete sport ben je vanuit het peloton gedemarreerd en zien we je pas bij de allerlaatste finish terug!

Wim nu alleen nog maar wind mee…. handjes op het stuur.
..tranquilo tranquilo piano piano….. het ga je goed vriend ….
Fotos


Wim uiterst links op de foto met de jeugd die hij jarenlang fanatiek getraind heeft.