Succesvol paasweekend voor HWV

Met op zaterdag de Metec paasronde van Almelo en 2e paasdag de Metec paasronde van Emmen, beide voor masters 30+, stond er een mooi koersweekend op het programma. Waar met een grote groep wedstrijdrenners bij HWV het aantal deelnemers normaal gesproken aanzienlijk is was in Almelo Chris jammer genoeg de enige aanwezige renner van de zwart blauwe brigade uit Hardenberg. Met een naar hoestje, een flinke snotkop en geen ploeggenoten was de tactiek wel vrij makkelijk bepaald. Mee zitten waar mogelijk en andere ploegen het vuile werk maar eens op laten knappen. De mannen van OWC hadden de macht over de koers maar wisten deze niet te benutten. Na talloze aanvallen mondde het na een uur koers uit in een compleet pak renners wat richting de streep reed. Chris reageerde in de laatste ronde nog op een ultieme uithaal van een renner van de WV Ede en kwam ongepland op kop voor de laatste 2 bochten richting de lange strook naar de finish. Hij besloot op hoop van zege voor de laatste bocht vol aan te zetten om te kijken waar het schip zou stranden. Dit bleek de juiste gok te zijn. Verbaasd dat er niemand meer over hem heen kwam en onder toeziend oog van Jan Bert was de eerste overwinning voor Chris dit seizoen een feit!

2e paasdag was er een grotere delegatie afgereisd naar Emmen voor een rondje koers op het voor HWV wel bekende baantje van de WSV Emmen. Met Robert Jan, Ruben, Maurice, Daan, John, Chris en een na een vervelende val terugkerende Jan Bert werd er vandaag vooral naar de mannen in het blauw zwart gekeken. Onder het genot van een zonnetje maakten ruim 50 man peloton zich op voor een dik uur koers. En wie scheurde daar bij de eerste de beste demarrage volle bak de groep voorbij? Jawel hoor Jan Bert is weer terug! Jammer genoeg maakte een lekke band een vroegtijdig einde aan zijn terugkeer in het peloton. Na een half uur en flink wat speldenprikjes reed er een serieuze kopgroep weg van een man of 7 met Ruben en Robert Jan erbij voor HWV. In het peloton werden diverse pogingen ondernomen om het gat te dichten, maar deze werden al gauw in de kiem gesmoord door keurig afstopwerk van de overgebleven 4 HWV’ers in de grote groep. Omdat het bij de mannen vooraan niet boterde werd de kopgroep toch weer bijgehaald en kon het spel opnieuw beginnen. Het duurde niet lang of powerhouse Robert Jan was alweer vertrokken, dit keer met slechts 1 andere renner. Door wederom goed afstopwerk werd een kansrijke voorsprong opgebouwd. Een nare wind op het lange stuk richting het heuveltje achterop het parcours maakte het echter moeilijk vooraan tempo te houden. Met een paar flinke snokken in het peloton werd het gat toch weer dichtgereden. In de laatste anderhalve ronde probeerde Robert Jan nogmaals met een laatste krachtsinspanning weg te komen samen met een andere renner, maar door de hoeveelheid reeds verspeelde energie vielen beide mannen stil de laatste keer dat het heuveltje bedwongen moest worden en kwam alles weer bij elkaar. Chris bedacht op dat moment dat Emmen net als Almelo een ideale aanloop voor de laatste bocht heeft om vol aan te gaan en iedereen te verrassen. Hij positioneerde zich aan de buitenkant en deed precies hetzelfde als 2 dagen eerder met hetzelfde resultaat. 2 keer winst in 1 weekend! Een droomstart voor zijn seizoen.
Ruben (12e), John (14e), Maurice (20e), Robert Jan (33e) en Daan (42e) finishten verdienstelijk in een aaneengesloten groep na een mooie teamprestatie.

Fotos


Almelo

Almelo

Emmen

Emmen