Omloop van de Bronneger Bult

Zondag 7 mei was het tijd voor de 6e omloop van de Bronneger Bult. Naast Chris als titelverdediger stonden er nog 9 man van HWV aan de start; Jan Bert, Daan, Niek, Maurice, Robert Jan, Remon, John, Ruben en Niels die na een jarenlange absentie zijn rentree maakte in het Blauwzwarte shirt, welkom terug Niels!

Om 13:30 klonk het startschot in een aangenaam voorjaarszonnetje. De koers was amper 10 minuten onderweg toen Chris het op zijn heupen kreeg en demarreerde, niet veel later gaf Robert Jan een ieder het nakijken op de Bronneger Bult en sloot hij solo aan bij Chris. Ondanks het afstoppen door HWV in het peloton werden Robert Jan en Chris zo’n 10 kilometer later teruggepakt.

Enkele kilometers later stond er een premiesprint op het programma, deze werd gepakt door Chris. Ruben trapte flink door na de premiesprint en kwam samen met 6 andere renners los van het peloton. Doordat de HWV trein aardig aan het afstoppen was in het peloton (waarvoor dank!) kon de kopgroep z’n voorsprong uitbreiden tot anderhalve minuut. Ruben pakte in de kopgroep nog een premiesprint en even later kon 1 persoon de kopgroep niet meer volgen waardoor er uiteindelijk 6 man op de finishlijn af gingen.

Ruben probeerde met een alles of niets poging 400 meter voor de streep naar z’n eerste podium te spurten, helaas was dit 50 meter te ver en moest Ruben genoegen nemen met een 5e plek. Het peloton mocht een ruime minuut later sprinten voor plek 7, deze werd door Chris bemachtigd nadat Robert Jan en Niek deze perfect aantrokken.

Al met al als ploeg zijnde een goede koers neergezet waarin HWV zich goed voorin heeft laten zien.

Uitslag HWV;

Ruben - 5e
Chris - 7e
John - 13e
Remon - 16e
Robert Jan - 20e
Maurice - 29e
Niek - 35e
Niels - DNF (Valpartij laatste ronde)
Daan - DNF
Jan Bert - DNF

Fotos