Twee keer twee uit twee

Woensdagavond 17 mei was het de tijd voor de tweede tijdrit in de Kalas tijdritcompetitie van de WV Snits.
Na de dubbele winst van Gh en Klaas in Warns, waren beiden er op gebrand om de verworven koppositie ook na deze tijdrit vast te houden.

De omstandigheden waren duidelijk beter dan de storm van het jaar daarvoor of de orkaan tijdens de TT Warns.
Echter zorgde de toch aanwezige koude noordenwind voor een dusdanige afkoeling dat de weerprofeten nachtvorst aan de grond voorspelden.

In zulke omstandigheden warmrijden op de vlakte is geen pretje, als je daarbij al niet gestoord wordt door de familie Mulderij. In de voorbereiding schort het nog weleens bij de gebroeders.
Kwam eerst Jan tot de ontdekking dat hij een armsteun miste, waarna hij hoopvol kwam buurten om een vervangend exemplaar uit mijn uitpuilende gereedschapskist te ontvangen.
Kon ik voor de TT Warns nog een wiel afstaan en voor de TT Holtheme een uitvalnaafspanner, ergens houdt het natuurlijk op.
Ik moest Jan dus teleurstellen en zo moest hij met een uit Ducktape vervaardigde armsteun zijn wedstrijd aanvangen.
Broer Gert was er intussen achtergekomen dat zijn DI2 batterij "plots" leeg was. Er zat voor hem niets anders op dan de wedstrijd als op een "Fixie" te rijden. Dit was een uitdaging, aangezien Gh en Gert juist waren overgestapt op een "Remco Evenepoel verzet"; 60/13!!

Waarom deze prelude? Gh maakt deeluit van deze trainingsgroep onder regime van Jelmer Benjamins en de stress in het team ging zeker niet ongemerkt aan hem voorbij in zijn voorbereiding.

Klaas (ik) was mijn opwarmprotocol ondertussen begonnen, maar de koude wind was me op de ozo tere spieren geslagen. Dit is een herhaaldelijk optredend probleem voor me en uiterst voorzichtig werd begonnen om de pijnlijke blokkades in de spieren weg te trappen.

De start kwam en de grootste concurrent: Sjaak van Hal zou 1 minuut eerder starten. Dit was te danken aan de uitslag van TT Warns, die ik met een halve seconde in mijn voordeel kon beslissen.
Na de raketstart van het podium zakten de wattages naar 10% boven mijn omslagpunt en
de hartslag liep langzaam op naar mijn drempelwaardes.
De snelheid viel echter tegen en ook op het 2e deel waar de wind rechtachter leek kwamen wel de wattages maar niet de verwachte topsnelheden.
Na de 2e bocht kwam het langste traject met wind van opzij. Ook hier kon ik ondanks de beschutting van een bos, niet de snelheden halen die ik vooraf in mijn hoofd had.
Dat het toch goed vooruit ging werd bevestigd toen ik zicht kreeg op de voor mij gestarte Sjaak van Hal. En als je een renner voor je ziet, is dat geen minuut verschil meer wist ik uit ervaring. Dit motiveerde me in de laatste km recht tegen de wind in om op de 56/12 alles uit mijn lijf te persen en een tijd van 14:20:474 te realiseren; 17 sec sneller dan Sjaak en 29 sec sneller dan Jan Mulderij.

Gh startte in zijn strijd om het podium in een favorietenrol, maar ook hij was tijdens zijn race ontevreden over de snelheden en het gemiddelde over het gehele traject.
Zijn eindtijd van 12:39:481 was echter ruim voldoende om ook een twee uit twee te realiseren en reikte zelfs tot een negende plaats overall!

En Gert? Op de 60/13 vast verzet perste hij er een 12:25:607 uit goed voor plek 7 in de elite categorie H7 en dito overall klassering; waarvoor zou je ook schakelen??

Fotos