HWV succesvol bij het DK tijdrijden

Tijdrijden, het blijft een versie van het wielrennen waarin alleen idioten voorkomen. Reden te meer voor Klaas Bolks, Gerrit Henk Hutten en Tim Nederlof om zichzelf uit elkaar te trekken tijdens het DK tijdrijden in Bornerbroek. En met succes!

Nadat de drie klasbakken hun auto’s gebroederlijk naast elkaar hadden geparkeerd was het orakel Klaas niet te beroerd Gerrit Henk en Tim mee te nemen in zijn visie over warmrijdprotocollen, 60t voorbladen, banden, helmen (je schijnt dus een andere aero helm te gebruiken op een parcours met veel bochten, nooit geweten) en het leven in het algemeen. Kortom genoeg stof tot nadenken. Maar dat is juist wat je niet moet doen tijdens een tijdrit! Je moet zo hard fietsen dat al het bloed naar je benen gaat en je een soort staat van bewustenloosheid ervaart. Pas dan rijd je een goede tijdrit. Niet nadenken dus! Met deze wijze woorden sloot Klaas zijn monoloog.

Maar ja, wat doe je als niet aan een roze ijsbeer mag denken? Juist, je denkt aan een roze ijsbeer. En zo verging het Tim ook tijdens de tijdrit. Al vanaf de start schoten er allerlei gedachten door zijn hoofd. Gestart met een 53t voorblad, ben ik nu bij voorbaat al geklopt? Oh nee, niet nadenken…1 seconden verloren. Waarom heb je wel startpistolen, maar geen finishpistolen? Oh nee, niet nadenken…weer 1 seconden verloren. Hé een fotograaf, het zou je hobby maar zijn om 2,5 uur lang op een krukje naar voorbij fietsende idioten te kijken. Oh nee, niet nadenken…alweer 1 seconden verloren. Welke kant rijd ik nu eigenlijk op en uit welke richting komt de wind eigenlijk? Oh nee niet nadenken….verdorie al 4 seconden verloren! Tjonge, waarom denk ik zoveel na, ik verlies teveel tijd op deze manier. Oh ja, niet nadenken! Aan het einde van de tijdrit was Tim een ervaring rijker en een illusie armer. Net niet snel genoeg voor de eerste plaats, hij werd tweede op…..5 seconden van de winnaar.

Niet nadenken is iets wat Gerrit Henk op het lijf geschreven is. Hem verging het tijdens de tijdrit dan ook een stuk beter. De man in vorm kwam vanaf de start al gelijk in een goed ritme en hield dit vast tot een kilometer of 5 voor de finish. Het laatste stuk langs het kanaal kreeg hij het even lastig, maar herpakte zich met de laatste kilometer in zicht. Als een komeet denderde hij op de finish af en zette veruit de snelste tijd neer. Winst voor Gerrit Henk!

Ten slotte was het de beurt aan Klaas. Klaas duldde geen tegenstand tijdens het DK en reed een fantastische tijdrit. Perfect voorbereid, perfect materiaal, perfect paceplan en ook nog eens de perfecte benen. De nestor van het gezelschap imponeerde door ondanks zijn respectabele leeftijd toch een persoonlijk record gemiddeld vermogen over 20 minuten te fietsen. Vooral het laatste stuk langs het kanaal, waar iedereen het lastig had, gaf hij geen krimp. Hij behield zijn cadans en bleef snelheid maken wat resulteerde in een gemiddelde van ruim boven de 40. Kortom echt goed gereden van Klaas en een verdiende winst bij de 60+!

Twee keer winst en een tweede plek: HWV staat weer op de kaart in tijdritland!

Fotos