Ronde van Dedemsvaart

De ronde van Dedemsvaart

www.hetregentbijnanooit.nl maar dinsdagmiddag 1 augustus 2023 regende het toevallig dus wel. Het regende overigens water én afmeldingen. Enfin, om 19:30 stonden er 13 HWV’ers aan de START. Iets minder dan de helft van het peloton straalde blauw—zwart in jawel de zon :)

De overige renners keken ons aan, een zeiden zonder te zeggen: jullie mogen het vuile werk opknappen. Met in het achterhoofd de herinnering aan vorig jaar was er maar één doel. En dat was het podium vullen met blauw—zwarte renners. (Foto 1)

Na één ronde versnelden Ruben, Osco, Stijn en Emiel van Dijk (Cyclingteam Flakkee). Ook Chris kon de aansluiting maken. Hoe ik dat weet? “RIJDEN!” was luid en duidelijk hoorbaar in de kopgroep. Edwin en consorten speelden het spel puik mee waardoor de kopgroep van vijf, met vier HWV’ers, zich los maakte van het peloton. De samenwerking in de kopgroep verliep goed en het gat werd gedurende de koers groter. (Foto 2)

Met nog een paar ronden te gaan werd een plannetje besproken om het vijfde wiel aan de wagen te lossen.(Foto 3)

Met nog twee ronden te gaan demarreerde Chris. Emiel (Cyclingteam Flakkee) hield het wiel. Bij het ingaan van de laatste ronde trok Osco nogmaals de gashendel op. Toen Emiel het wiel van Osco teruggevonden had was het de beurt aan Stijn om de laatste halve ronde voluit te gaan. Het gat leek geslagen maar bij het in van de laatste bocht wist Emiel nog wat dichterbij Stijn te komen. In de sprint kwam Chris over Emiel en Stijn, Osco spurtte van achteruit de kopgroep naar de winst. (Foto 4)

1e Osco Nijkamp. 2e Chris Jansen. 3e Stijn Pappot. (Foto 5)

rearcamera
frontcamera

Fotos


Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5