Wielerronde van Hardenberg: Succesvolle terugkeer naar het centrum

Hardenberg, 8 juni - Na jaren van afwezigheid vond op zaterdag 8 juni de wielerronde van Hardenberg weer plaats in het bruisende centrum van onze stad. De terugkeer van dit geliefde evenement werd met groot enthousiasme ontvangen door zowel de deelnemers als het publiek. We willen onze dank uitspreken aan alle vrijwilligers die hebben geholpen dit mogelijk te maken!

Wedstrijd voor de Sportklasse
HWV Hardenberg werd in de Sportklasse vertegenwoordigd door een sterk team, bestaande uit Edwin Bijlsma, John Werkman, Bram van Ballegooijen, Jan Bert Zandbergen, Tom Schottert, Maurice Santman, Niek Dam, Niels Breukelman, Daan Smit en Lars Maathuis. De koers werd direct geopend: Maurice Santman trok vanaf de start hard de eerste vier bochten door. Op het lange rechte stuk demarreerde Arjen van Putten met een verschroeiende snelheid. Er zat niets anders op dan direct reageren! Niek Dam zette zich op kop en gaf zich twee rondjes vol om het gat zo klein mogelijk te houden. Toen het even stilviel, nam Edwin Bijlsma zelf de benen en kreeg vijf man mee, waaronder John Werkman. De samenwerking in deze groep kwam moeizaam op gang, waardoor Van Putten zijn slag kon slaan. Het werd nu een strijd om het podium.

Helaas moest John Werkman na een aantal goede beurten lossen uit de kopgroep en weer aansluiten bij het peloton. De overgebleven renners in de kopgroep probeerden meerdere malen weg te rijden, maar uiteindelijk werd het een sprint. In de laatste bocht was het een lange aanloop naar de finish, waarbij Edwin Bijlsma net een velgdikte tekortkwam. Desondanks wist hij een mooie derde plek te bemachtigen, een prachtige podiumplek voor onze trainer!

Wedstrijd voor de Amateurs
Bij de Amateurs stonden voor HWV Hardenberg aan de start: Robert Jan Nibourg, Bert Lip, Tim Nederlof, Osco Nijkamp en junior Iwan Geertsma. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van zeven renners, met daarbij Osco Nijkamp en Tim Nederlof. Helaas werd deze groep weer bijgehaald door het peloton. Vervolgens vormden Bert Lip en Coen Bosch uit Twello een nieuwe kopgroep, maar Bert kon het tempo niet bijhouden en viel terug. Tim Nederlof wist zich daarna los te maken van het peloton en sloot zich samen met Edwin Wielink uit Twello aan bij Bosch. In een door regen geteisterde finale reed Tim solo naar de overwinning, winst voor HWV!

Dikkebandenrace
Tussen de officiƫle wedstrijden door vond er een dikkebandenrace plaats voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Ongeveer twintig kinderen namen deel aan deze race en na afloop ontvingen alle deelnemers een welverdiende medaille. Zowel de kinderen als hun ouders waren apetrots op hun prestaties!

Fotos