11 FEB
2007

Rabobank Wielerronde van Hardenberg

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2011-02-11 23:17   |   242x bekeken

Op zaterdag 23 juni werd door de Hardenbergse wielrenvereniging H.W.V. – Lorini Bikewear weer de Rabobank wielerronde van Hardenberg georganiseerd.


De eerste wedstrijd voor Nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) leek een droge start te krijgen, maar Pluvius zorgde toch voor behoorlijke buien tijdens deze wedstrijd. Dit had als gevolg dat het 71 man grote peloton na slechts enkele ronden al in stukken uit elkaar viel en het voor de dappere toeschouwers en de jury moeilijk was om het wedstrijdverloop goed te volgen. Na ongeveer de helft van de wedstrijd was er een redelijk grote kopgroep ontstaan, waaruit weer 4 renners konden ontsnappen, waaronder twee H.W.V.’ers; Tijmen Eijsing en Thom Ritterfeld. Tijmen Eijsing nam 3 ronden voor het einde alle risico’s om alleen weg te komen en moest dit bekopen met een glijpartij op de gladde steentjes. Gehavend wist hij echter knap naar de kopgroep terug te fietsen om zich alsnog met de strijd om de winst te bemoeien. De snelle Bas Krouwel uit Noordwijk kwam echter als eerste uit de laatste bocht en verwees Tijmen in de sprint naar de tweede plaats. Thom Ritterfeld was moegestreden en kon Emiel Dolfsma uit Kampen niet van de derde plaats afhouden.


Daarna was het de beurt aan de amateurs B en Masters. Dit peloton zou 55 renners groot zijn, maar een aantal renners hadden de durf niet om op het natte (en gladde) parcours van start te gaan. Vanaf de eerste ronde was het Gramsberger Lambert van den Berg die samen met Eibert Reyerse uit Harderwijk ontsnapten en ronde na ronde met zijn tweeën vochten om voorop te blijven. Lambert van den Berg was als eerste opgebrand, waarna Reyerse nog een aantal ronden solo aan het binnenhalen van de leidersprijs werkte. Halverwege de wedstrijd ontstond een kopgroep van 12 man, waar in jammer genoeg maar één H.W.V.’er vertegenwoordigd was; Jan Bakker uit Schuinesloot. Deze kopgroep met duidelijk de sterkste renners, slaagde er zelfs in om het peloton op een ronde te zetten. In de eindsprint van het peloton liet H.W.V. zich wel weer van de goede kant zien want de eerste drie aan de meet waren: Lambert van den berg, Barjo Lamberink en Jan Plagge, die hiermee de 13e tot en met de 15e plaats veroverden. Toen drie ronden later de kopgroep voor het laatst naar de eindstreep reed, was het Jan Alma uit Otterlo, die de winst in Hardenberg opeiste vóór een teleurgestelde Jan Bakker, die na zijn 3e plek vorig jaar een 2e plaats eigenlijk één trapje te laag op het podium vond. Robert Kuipers uit Nijverdal wist na lange afwezigheid knap beslag te leggen op de derde plaats.


Ondanks de weersomstandigheden was het een geslaagd evenement en met twee tweede plaatsen voor H.W.V. renners liet de plaatselijke vereniging zien een woordje mee te spreken in deze categorieën. Op 7 juli a.s. zullen de jeugdleden en de amateurs A in Gramsbergen moeten bewijzen hetzelfde te kunnen. Klaas Bolks

Laatste wijziging: 2011-02-11 23:17