27 MEI
2012

Team Lorini domineert in Ronde van Staphorst

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-05-27 11:09   |   24x bekeken

In een uiterst spannende finale die uiteindelijk in een massasprint eindigde kwam Bert Lip als eerste over de streep in een wedstrijd die gedomineerd werd door de Loriniblauwen. Een relaas van de wedstrijd:


 


Veel wind op het behoorlijk bochtige parcours, zeer welkom met de zomerse temperaturen. Weer een sterke ploeg aan de start voor HWV-Lorini: Bert, Rob, Dennis, Han, Gary, Arjan, Arnt, Gerko en Bart. De wedstrijd ging van start en Han vloog er direct lekker in. De andere Lorini's die wat verder achterop startten schoven geleidelijk op, gelijk een roedel vossen, hongerig voor succes. Na Han ging Rob, en ook Gerko zat er weer goed bij. Een paar ronden later reageerde Bert op een uitval van Oppewal van team Hekman, en nadat Gert Ruitenberg aansloot was de kopgroep plotseling een feit. Nog 2 renners sloten aan, maar zaten zo kapot dat ze later weer moesten lossen. Op dat moment waren Rob en Han samen op pad om de aansluiting bij de kopgroep te maken. Nadat ze al een gat van 30 seconden overbrugd hadden en slechts tot op enkele seconden van de koplopers kwamen, gaf de kopgroep een stoot gas om de 2 laatste aansluiters op afstand te zetten. Dit bleek ook funest voor Han en Rob, de laatste probeerde schreeuwend Bert nog op de hoogte te stellen, maar die had het vizier vooruit staan. 


 


In het peloton reden de Lorini renners als één blok om af te stoppen, waardoor de kopgroep een voorsprong van 1 minuut kreeg. Met 5 ronden te gaan ging Oppewal ervandoor, Ruitenberg pareerde en Bert gleed mee. Het tempo ging eruit en de voorsprong slinkte. Op de finishstrook met wind mee probeerde Bert het 3 ronden lang om weg te rijden, maar hij kreeg geen ruimte. Met nog 2 ronden op de klok was de voorsprong tot 30 seconden geslonken, maar de koplopers reden bijna surplace. Rob maakte ondertussen tempo aan kop van het peloton om de sprint voor Dennis aan te trekken, tot hij tot zijn grote verbazing plotseling in het wiel van Bert zat, met nog een halve ronde te gaan. Bert had ondertussen niets door en had de sprint in zijn hoofd al zitten. Bocht rechts, bocht links, laatste bocht, wind mee dus snel aangaan en kon Jan Hekman voorblijven. Dennis sprintte naar een 6e plek, Rob werd 14e. Arnt reed naar een 31e plek, Gary werd 36e en Han 44e. 


 


Een prima generale repetitie voor het DK Oost in Luttenberg komende maandag, waar sportieve revanche op vorig jaar het doel is. 

Laatste wijziging: 2012-05-27 11:09