1 JUN
2012

Ronde van Hengelo + Verslag

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-06-01 23:17   |   31x bekeken

In de Nacht van Hengelo is Bert Lip vanavond als 2e gefinisht, in de sprint van de kopgroep was Niels Leferink hem te snel af. Niels Luisman reed ook weer een goede wedstrijd en finishte als 16e. Marcel Ekkel reed zijn beste koers tot dusver en finishte voorin het peloton op de 22e plaats. Arjan Bos moest het peloton enkele ronden laten gaan, maar reed toch naar een nette 35e plaats. Wesley Lowik had slechte benen na een drukke werkdag en staakte de strijd voortijdig. Bij de masters stond Jan Plagge aan het vertrek, info over de afloop volgt nog.


 


Verslag Marcel:


Met krap aan 40 man aan de start, maar de met de vaste amateur renners gingen we van start! Moest helaas achter aan starten, hierdoor veel moeten doen om beetje van voren te komen maar dat lukte. Later vanuit de speakers te horen gekregen dat er een gat was ontstaan, tussen kop groep waaronder bert en het peleton!

Af en toe kwamen we dichter bij door dat er paar keer stevig door werd gereden, maar tempo ging er soms ook weer af. Zelf kon ik mooi redelijk van voren rijden, soms had ik het wel zwaar. Vooral tegen de helft van de koers! Iets laten terug zakken voor herstel, maar niet te ver.. want de voorste mannen moet je nog kunnen zien voordat er wat kan gebeuren voorin het peleton om daar een oogje op te houden.

Later kwam ik er helemaal door heen, en had gevoel om weer meer te kunnen doen. Weer redelijk naar voren gereden, en kon hier goed handhaven! Hoefde niet tot het uiterste te gaan. Zag Niels hele tijd al voor mij om zijn werk te doen voorin het peloton, hij liet zich afzakken met nog een paar ronden te gaan. Hij leek vermoeid, en vervolgens haalde ik hem in laatste rechte stuk voor de finish straat en roepte dat hij bij moest aanpikken om hem weer zo ver mogelijk vooraan in het peloton af te zetten.

De laatste ronde was ingegaan, de kopgroep was nog steeds met een redelijke voorsprong! Bij de voorlaatste bocht lieten er heel wat mensen zich afzakken, waardoor ik nog een redelijke kans zag om een goede plek af te sprinten. De laatste bocht vol in gegaan en kon hier nog wat mensen inhalen waardoor ik 22ste ben geworden! met niels voor mij in het zicht 16e en bert?! ja die zat natuurlijk in de kopgroep met een weer fantastische podiumplek (2de)! Wesley helaas afgevallen, maar hij liet zich toch nog weer mooi paar keer zien en deed hierbij goed zijn werk. Arjan maakte zijn ronde's ook af en werd 35ste.

Laatste wijziging: 2012-06-01 23:17