2 JUN
2012

Gert Mulderij 4e in Omloop van de IJsseldelta

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-06-02 21:16   |   24x bekeken

In de 8e editie van de klassieke Omloop van de IJsseldelta met start en finish in Zwolle is Gert Mulderij als 4e geeindigd, nadat hij op sterke wijze bij de kopgroep aangesloten was na een lange achtervolging. Bert Lip werd 11e en Jeroen Wemekamp 31e, Dennis Amsink finishte in het peloton.


 


De 4 amateurs reden zeer attent en gegroepeerd van voren, en Gert Mulderij en Jeroen Wemekamp waren actief betrokken bij vluchtpogingen. Na 40 kilometer gingen 3 renners ervandoor, waaronder Gert Ruitenbert. De drie reden lange tijd voor het peloton uit maar kregen nooit veel voorsprong. In Kampen na 65 kilometer hadden de drie 25 seconden op het peloton, en verdedigden die voorsprong op de dijk langs de IJssel ondanks het sleurwerk van Olympisch medaille winnaar Bob de Jong aan kop van het peloton, alle vier de Lorini's in slagorde erachter. Met nog ruim 40 kilometer te gaan besloot Gert tot een tegenaanval en kreeg een Gaul renner mee. Veel voorsprong kregen de twee in eerste instantie niet maar Gert en zijn medevluchter hielden samen sterk stand, gedekt door Bert, Dennis en Jeroen die aan kop van het peloton afstopten. 


 


Op 100 kilometer, na een achtervolging van 20 kilometer met zijn tweeën, maakten Gert en zijn vluchtmakker de aansluiting bij de drie vooraan. De vijf vonden werkten goed samen, gunstig voor Gert die zich zeer goed voelde. Op dat moment reden 4 renners weg uit het peloton, helaas zonder Lorini daarbij om Gert zijn vlucht te beschermen, een tactisch foutje. Op 10 km van de streep kwamen beide groepen samen, waardoor Gaul 3 man in de kopgroep had. De samenwerking was nu weg, en Frank Huisman van Gaul profiteerde door weg te rijden. In de slotfase kwam het peloton nog dichtbij op de overgebleven 8 renners, en in een rommelige sprint eindigde Gert net naast het podium als 4e, waar een podiumplaats zeker verdiend was geweest gezien zijn sterke wedstrijd. 


 


Jeroen, Bert en Dennis maakten zich op voor de pelotonsprint om de 10e plek. Jeroen reed in de laatste kilometers sterk naar voren maar raakte op het eind wat ingesloten. Bert werd 2e in de pelotonsprint (11e in totaal), Jeroen finishte net buiten de prijzen als 31e. Dennis werd in de laatste 5 kilometer afgesneden door een volgauto die nog even het peloton op de smalle wegen voorbij wou. Om de aansluiting terug te vinden moest hij kostbare krachten verspillen, waardoor hij de sprint aantrok in de laatste kilometer en zijn eigen sprint liet lopen en in het peloton finishte.


 


Al met al een prima prestatie met een 4e, 11e en 31e plek, maar helaas net niet die zo felbegeerde podiumplek in een klassieker voor Team Lorini. 


 

Laatste wijziging: 2012-06-02 21:16