9 JUN
2012

Gert Mulderij 2e in Omloop van de Kompenije + Verslag

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-06-09 14:53   |   32x bekeken

HWV-Lorini man in vorm Gert Mulderij is zaterdag middag als 2e gefinished in de Omloop van de Kompenije en nam daarmee alweer de 21e podiumplek voor Team HWV-Lorini voor zijn rekening. 


 


5 Lorini mannen waren afgereisd naar het Friese Drachtstercompagnie, Dennis Amsink, Han Peeneman, Bart Huiskes, Rob Wessels en Gert Mulderij. De door regen gladde klinkers, snoeiharde wind en het grote peloton maakten duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. Op het ruim 3.5 km lange parcours kwamen direct veel renners op de kant te zitten met als gevolg veel uitvallers. Ook Han en Dennis zaten achterin en stapten voortijdig uit de wedstrijd. Bart wist in een tweede groep nog wel de finish te halen. 


 


Rob en Gert zaten goed vooraan en konden zich makkelijk handhaven. Rob probeerde verschillende keren om weg te komen, maar kreeg geen ruimte van het peloton. Na 40 km van de 70 was het peloton flink uitgedund, waardoor Gert het tijd vond om ook de aanval op te zoeken. Na een aantal vluchtpogingen ontstond een gaatje, en nadat Josbert de Vries van Gaul aansloot waren de beide mannen ervandoor. Gestaag bouwden zij de voorsprong op naar 1 minuut, maar door de zware omstandigheden was kon Gert de sprint niet meer winnen van de Vries en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Rob, die zeer verdienstelijk afstopwerk verrichtte, raakte in de sprint van het peloton ingesloten en finishte uiteindelijk als 20e. 


 

Laatste wijziging: 2012-06-09 14:53