16 JUN
2012

Ronde van Oldemarkt

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-06-16 21:47   |   31x bekeken

Vandaag werd er weer gereden door de renners van HWV-Lorini in de Ronde van Oldemarkt. Dennis Amsink en Gert Mulderij werden respectievelijk 9e en 11e bij de Amateurs en Han Peeneman 35e, terwijl Jan Plagge en Ralph Greupink respectievelijk 25e en 27e bij de Sportklasse. Een verslag: 


 


Om 17.00uur startten de Amateurs in Oldemarkt voor een wedstrijd over 60km. Voor Hardenberg stonden Dennis, Gerko, Gert (die vanmorgen ook al een tijdrit had gereden) en Han aan de start. Het parcours was kort, bochtig en bestond enkel uit klinkers.


Dennis, Gert en Han stonden bij de start helemaal vooraan en waren meteen actief. Zo probeerden Gert en Han in de eerste ronde al samen weg te rijden en deelde Han later ook nog wat plaagstootjes uit. Dit alles was echter zonder succes. Na een tijdje reden Josbert de Vries, Jasper Nijkamp en Arjan Ribbers weg. Gert deed nog een ultieme poging aansluiting te vinden, maar de kopgroep reed te hard. De voorsprong groeide gestaag naar meer dan een halve minuut, waarna Oppewal in de tegenaanval ging met Ruitenberg, Tuin en de Weert. De voorsprong van de kopgroep was echter te groot. Josbert de Vries won uiteindelijk, nadat hij vorige week Gert ook al had verslagen in Drachstercompagnie.


Dennis en Gert reden de gehele wedstrijd voorin het peloton en konden aan het eind van de koers dit verzilveren met een goede klassering. Dennis werd knap tweede in de pelotonsprint en eindigde dus negende. Gert zat daar twee plekken achter en Han eindigde achterin het peloton op een 35e plek. Gerko reed de wedstrijd niet uit, maar tankte in zijn eerste wedstrijd na zijn val op het DK wel vertrouwen voor de ploegentijdrit van aanstaande woensdag.

Laatste wijziging: 2012-06-16 21:47