1 JUL
2012

Team Lorini heerst in Ommen; Gary Hekman 2e!

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-07-01 09:54   |   38x bekeken

Het was één en al Lorini blauw in de Ronde van Ommen, maar een overwinning bleef nipt uit. Gary Hekman raakte met zijn pedaal de grond en werd nipt verslagen in de sprint van de kopgroep. Han Peeneman was daarvoor al rondenlang solo uit de kopgroep weggereden, maar werd in de laatste ronde ingelopen.


 


Ongeveer 70 amateurs waren naar Ommen gekomen, voor HWV-Lorini stonden aan de start: Gary Hekman, Han Peeneman, Gerko Amsink, Dennis Amsink, Bert Lip, Rob Wessels en Marcel Ekkel. Er stond behoorlijk wat wind, en Marcel moest het peloton laten lopen, maar was niet de enige. Gerko trok hard door en was direct los, maar kreeg niet al teveel ruimte. Na zo'n 10 ronden ging Han in de aanval, kreeg een man mee waarna Gary reageerde en met een aantal mannen aansloot. De Lorini's in het peloton legden de boel plat, waardoor we met 2 man in de kopgroep van 6 vertegenwoordigd waren, een perfecte situatie. De voorsprong werd snel groter, en met zo'n 30 van de 70 km nog te gaan, kreeg de kopgroep de staart van het peloton weer in zicht. 


 


Op dat moment was Rob samen met een andere renner in de tegenaanval, helaas ging deze renner onderuit en zag Rob zijn aanval stranden. Kort daarna was het Dennis die solo in de aanval ging en rondenlang wegbleef, tot Henk-Jan Borghuis aansloot. Een aantal ronden later sloot ook Bert aan met nog 2 renners, zodat we nu ook in de 2e groep twee Lorini mannen hadden. Een aantal ronden verder kreeg Bert, die overigens met het rugnummer van Rob reed, en Rob met die van hem, een klapband en moest de koers verlaten. 


 


De kopgroep sloot ondertussen aan bij het peloton, dat met 7 ronden te gaan moest afsprinten. Han maakte handig gebruik van een renner die demareerde uit het peloton en sprong mee. Met lichte voorsprong kwam hij voor het peloton over de finish, waar de peloton sprint bijna gewonnen werd door Rob (16e) en Gerko er kort achter (17e). Bij de volgende doorkomst was het Han die de handen van het publiek op elkaar kreeg, hij had zijn voorsprong uitgebouwd tot zo'n 10 seconden op de rest van de kopgroep, waar Gary afstopte. De wind speelde echter niet in het voordeel van Han, maar bij de volgende doorkomst had hij nog steeds de 10 seconden. De achtervolgers leken echter elkaar gevonden te hebben, want bij de volgende doorkomst was het gat iets kleiner geworden. In de laatste ronde zou Han pas ingelopen worden, waarna Gary het in de sprint moest doen. Hij nam het initiatief en ging als eerste de laatste bocht in, maar raakte met zijn pedaal de grond, waardoor Ferdinand Tuin onderdoor kon komen en de winst wegkaapte. Han liet lopen en werd 6e. Dennis sprintte in de 2e groep met overmacht naar een 7e plaats. 

Laatste wijziging: 2012-07-01 09:54