10 AUG
2012

Dennis Amsink 6e in Ronde van Neede

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-08-10 23:38   |   32x bekeken

In een zware Ronde van Neede waar slechts 20 renners van de 65 starters finishten, heeft Dennis Amsink beslag weten te leggen op de 6e plaats. Bert Lip finishte ondanks een gebroken ketting toch nog als 17e. 


 


Eerst was het de beurt aan de sportklasse coureurs, waar Henk Stoel de kleuren van HWV-Lorini verdedigde. Ondanks de hoge snelheden op het parcours wist hij de wedstrijd wel uit te rijden, de uitslag volgt nog. Om 19:00 was het de beurt aan de Amateurs, waar voor HWV-Lorini 5 man van start gingen: Dennis Amsink, Bert Lip, Han Peeneman, Wesley Lowik en Niels Luisman. Het parcours in Neede kent een lopende klim, ongeveer 400 meter aan een paar procent, met de finish op het aflopende gedeelte, een supersnel parcours. Dennis startte op de eerste rij, Han en Bert schoven snel op naar voren, en ook Niels en Wesley handhaafden zich in het peloton in de beginfase. Er werd echter superhard gereden, met ronde gemiddeldes tot 46 km/uur. Ronde na ronde vielen er renners af waaronder Wesley, Niels reed lange tijd in een achtervolgend groepje maar moest ook eerder uitstappen. Han reed lek op een slecht moment en kon zijn ritme niet meer vinden en stapte ook uit. Al na een ronde of 10 had Bert pech, bij het aanzetten onderaan de klim brak zijn ketting. Steppend bereikte Bert de top van het klimmetje, waar Marc Zonnebelt van het STMA team die net uit de wedstrijd gestapt was, zag dat Bert wel een fiets kon gebruiken. Beide mannen kenden elkaar van jaren terug, toen Zonnebelt soigneur was bij het B&E cyclingteam, zodat Bert zijn weg kon vervolgen op de fiets van de STMA coureur, een prachtig gebaar van collegialiteit in het peloton! 


 


Dennis fietste ondertussen een erg sterke wedstrijd, niet weg te slaan uit de eerste 10 coureurs. Enkele keren zat hij mee in een vluchtgroep, maar door de hoge snelheden kreeg niemand veel ruimte. In de finale waren er slechts 20 renners over die voor de ereplaatsen gingen strijden, een grote groep die lastig te controleren bleek. Drie renners wisten in de laatste acht ronden een kleine voorsprong te nemen, waarop Dennis en Bert besloten om voor de sprint van Dennis te gaan, maar op 5 seconden na kreeg Bert het gat niet meer dichtgereden, waarna Dennis in de sprint nipt geklopt werd door Marcel Alma, niet de minste. Wouter van Zanten (STMA) won de wedstrijd, voor Arjan Ribbers (Stofwolk) en Jos Kaal. Andy Knijpinga was in de laatste ronde ontsnapt en werd 4e. 

Laatste wijziging: 2012-08-10 23:38