13 AUG
2012

Sterk optreden Gary Hekman in 1e Slag om Norg

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-08-13 10:04   |   33x bekeken

De eerste editie van de nu al legendarische Slag om Norg zal de boeken ingaan als een regelrechte veldslag. De Nederlandse versie van de Italiaanse koers 'Strade Bianchi' werd verreden over een parcours van 15 km (7x) waarvan 4.5 km onverharde wegen. Aan de start van deze Elite/Amateur wedstrijd namens HWV-Lorini Gary Hekman en Bert Lip in het peloton van zo'n 130 coureurs met grote namen daarbij, waaronder 5 man van het Rabo Offroad team. Bij het inrijden merkten Gary en Bert al dat niet alleen de stroken maar ook de harde wind het tot een moeilijke wedstrijd zouden maken. 


 


Gary en Bert stonden vooraan bij de start, en ondanks een super nerveus begin draaiden beide mannen enkele kilometers verder in de neus van het peloton de eerste strook op. Met de teller over de 50 km/uur schoten de stenen onder de wielen alle kanten op, grote stofwolken kwamen van de auto's af: de Slag om Norg was in alle hevigheid uitgebarsten. Gary zat in 12e positie, toen er 2 renners voor hem een gat viel. Direct zette hij de achtervolging in met een groepje van 6 renners, maar één voor één vielen er renners af, waarna er nog 3 overbleven, te weinig om de aansluiting bij de 10 man vooraan te maken. Later sloten 8 renners aan, maar langzaam ging ook bij Gary het lichtje uit, waarna hij uiteindelijk de laatste ronde liet lopen maar wel als 23e geklasseerd werd. Een geweldige prestatie, aangezien slechts 28 mannen van de 130 starters de finish bereikten. 


 


Bert had al in de eerste ronde op de 2e strook een lekke band en moest 1.5 minuut wachten op een wielwissel. In een wilde race met nog meer lekrijders die nog de moed hadden om door te rijden zette hij de achtervolging in, op de stroken van groepje naar groepje rijdend. In de derde ronde reed hij mee met Flavio Pasquino van Metec, maar moest uiteindelijk toch lossen. Kort daarna reed Bert nog een keer lek, wat het einde van de wedstrijd betekende voor hem. 


 


Een leuk filmpje van de wedstrijd, met Gary een aantal keer in beeld:


http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/eising-sterkste-man-slag-om-norg-maar-wint-niet


 


Een aantal foto's van www.ottie.nl:Bert heeft net gewisseld en begint aan zijn achtervolging.


 Gary rijdt op de 14e plek in de wedstrijd, zijn groep is al uitgedund van 6 naar 3.


 Bert vecht een eenzame strijd in het achterveld.


 Het is ieder voor zich op de stroken.


 Ronde 3, Gary in volle achtervolging. Goed is te zien hoeveel stof er van de auto's komt, hier staat de wind nog gunstig.

Laatste wijziging: 2012-08-13 10:04