18 AUG
2012

Bert Lip 3e in Warme Ronde van Markelo

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-08-18 10:20   |   38x bekeken

Gisteren is onder warme omstandigheden door de HWV-Lorini rijders de ronde van Markelo verreden. Deze ronde was de eerste die zou meetellen in de drieluik; Markelo, Goor en Oldenzaal.
 
Bij het inrijden gaf de thermometer al 31 graden aan. De HWV-Lorini rijders; Bert Lip, Niels Luisman, Gert Mulderij en Arjan Bos stonden voor een zware opgave om een van de zwaarste rondjes van het oosten binnen te slepen. Om half 6 werd het startschot gegeven voor 60 km. De loting verliep erg goed voor de HWV-Lorini rijders met veel blauw op de voorste startrij. Ondanks de hitte vloog het peleton er flink op en werden de snelheden flink opgeschroefd. Het peloton begon in de eerste rondes al een enkele breuk te vertonen. Niels Luisman die na zijn vakantie het wedstrijdritme weer oppakt reed een super sterke race en liet zien nog steeds in vorm te zijn. Na een paar ronden sloeg echter de pech toe bij Gert Mulderij, waarna hij uit moest stappen met materiaalpech. De koers bleef hard op het prachtige parcours in Markelo en elke vluchtpoging werd door het peloton 
snel de kop in gedrukt. Een ronde of 15 voor het eind werd er wederom een kopgroep gevormd met onder andere HWV-Lorini rijder Bert Lip. De voorsprong bedroeg al snel meer dan een minuut en dit kon dan ook met recht een serieuze vluchtpoging worden genoemd. Arjan Bos die moest afzakken en op een ronde werd gezet had gehoopt om Bert Lip naar voren te kunnen schreeuwen. Maar helaas! Het peloton rekende ook deze vluchtpoging in en het leek er op dat het een massasprint zou gaan worden. 4 ronden voor het einde probeerde nog twee renners weg te komen die snel een voorsprong uitbouwden waarbij Rene Nijhuis uit Markelo aan het langste eind trok. Bert Lip werd 3e, Niels Luisman als 13e en Arjan Bos als 26e. 


 


Vandaag wordt in Goor om 18:15 gestreden om de punten die ook meetellen voor de cup van Twente. Verder zal een delegatie HWV'ers in de Ronde van Groenlo aan de start staan, onder meer Dennis Amsink, Gerko Amsink en Han Peeneman. Hierover later meer of kom onze jongens aanmoedigen.

Laatste wijziging: 2012-08-18 10:20